Byr på motvillig bank

Foto: (Scanpix)

Sparebank 1 Midt-Norge byr på hele Romsdals Fellesbank, hvor styret har stilt seg særdeles kjølig til flørtingen fra trønderne, etter at Bjørn Rune Gjelsten valgte å selge.

SpareBank 1 Midt-Norge fremmet et kontanttilbud på 138 kroner pr. aksje for Romsdals Fellesbank, ifølge en børsmelding. Budet verdsetter banken til nær 900 millioner kroner.

Sparebank1 Midt-Norge har tidligere meldt kjøp av 9,7 prosent av Romsdals Fellesbank, og indikerte da et mulig bud. Det ble også meldt at man hadde fått forhåndsaksept fra for et betydelig antall aksjer på et mulig offentlig tilbud.

Dette ble møtt med en kald skulder av styret i Romsdals Fellesbank, som oppfordret aksjonærene til å stå på den uavhengige linjen.

- SpareBank 1 Midt-Norge har en visjon om en sterk, regionalt forankret bank, tuftet på bankenes felles verdigrunnlag. En integrasjon mellom Romsdals Fellesbank og SpareBank 1 Midt-Norge vil skape en finansenhet av stor betydning for næringsdrivende, husholdninger og offentlig virksomhet i hele Midt-Norge, skriver Spareban1 Midt-Norge i dagens melding.

Ifølge meldingen skal hovedtyngden av konsernfunksjonene legges til Molde, Steinkjer og Trondheim.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.