Gå til sidens hovedinnhold

Byr Telenor og NetCom på kamp

Det svenske teleselskapet Tre ble eneste budgiver på de ledige UMTS-konsesjonene i Norge. Selskapet utfordrer dermed duopolet Telenor og NetCom.

Samferdselsminister Torild Skogsholm (bildet) får ikke drømmen om fire UMTS-operatører oppfylt. Bare Hutchison og Investor-eide Hi3G la inn bud på de ledige konsesjonene. Ingen andre operatører har vist interesse for det norske mobilmarkedet.

Billigsalg
Det ble klart da Post- og teletilsynet offentliggjorde budene på en pressekonferanse klokken 16.

Hi3G Access Norge AS, som er det formelle navnet på søkeren, betaler 62 millioner kroner for sin konsesjon. Det er 138 millioner mindre enn hva Telenor og NetCom betalte for sine konsesjoner i 2000.

- Vi ønsket oss selvsagt flere søkere, men vi er samtidig veldig glade for å ønske Tre velkommen til Norge. Det er et slik type selskap som vi ønsket oss og vi mener det er et seriøst selskap, sa departementsråd Per Sanderud på pressekonferansen.

Mindre krav
Kravene som er satt til utbyggingen av Tres mobilnett er betydelig snillere enn hva Telenor og NetCom har. Selskapet har forpliktet seg til å dekke 30 prosent av Norges befolkning innen seks år.

Det var konsesjonene til Tele2 og Broadband Mobile som ble tilbudt markedet.

En konsesjon i skuffen
I og med at Tre var den eneste søkeren brenner Samferdselsdepartementet inne med den siste. Hva som vil skje med denne er høyst uklart.

- I første omgang lar vi den ligge i ro. Hvis det kommer en interessent vil vi vurdere det, ellers kan det hende at de eksisterende konsesjonærene ønsker en frekvenspakke til. Foreløpig gjør vi ikke noe med den konsesjonen, sier Sanderud.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial