Gå til sidens hovedinnhold

Camilla åpnet opp om psykiske problemer i jobbintervjuet

– Jeg var ikke i tvil om at min ærlighet om psykiske lidelser hadde stått i veien.

– Camilla var ærlig så jeg ansatte henne ikke, åpner administrerende direktør, Nanna Schultz, sitt LinkedIn-innlegg, som har fått svært mye respons.

Schultz er daglig leder i det danske selskapet momkind og skulle ansette en praktikant til gründerselskapet hun stiftet i 2019.

Hun intervjuet Camilla Garby-Dreyer rundt sommeren 2020. I intervjuet pratet Schultz og Dreyer om personlige temaer. Camilla var ærlig med sin potensielle arbeidsgiver om sine psykiske utfordringer.

Hun slet med depresjon, angst og hadde hatt fødselsdepresjon da hun ble mor i 2019.

Schultz valgte en annen kandidat.

– Jeg ble skremt av det hun fortalte. Jeg hadde fordommer. I og med at dette var et start-up-selskap var jeg mer sårbar, sier hun.

Les også: Sommerferie - klarer du å koble av?

Schultz tenkt gjennom avgjørelsen flere ganger i ettertid - og angret.

– Selskap mitt jobbet jo med å bryte ned tabubelagte temaer knyttet til morsrollen og jeg ergret meg over at jeg og foretaket mitt ikke kunne finne plass til Camilla. Jeg visste jo i intervjuet at hun var dyktig.

Derfor ble lederen ekstra glad da Garby-Dreyer tok kontakt i november 2020.

– Hun tok kontakt med meg og sa at hun fortsatt var ledig. Jeg var veldig glad for at hun gjorde det. Jeg tror jeg hadde tatt kontakt med henne selv uansett, men det var tøft av Camilla å gjøre det. Det viste styrke og evne til å stå på, sier Schultz.

Hun forteller at ærlighet skremmer folk og det er lettere å velge det trygge alternativet.

– Min oppfordring til andre i samme situasjon er å tørre å satse på kandidater med psykiske utfordringer. Camilla viste seg å være akkurat den kandidaten firmaet mitt trengte, sier gründeren.

Samtidig påpeker hun at det er viktig å innrømme når man har tatt et dårlig valg og heller ta opp kontakten med kandidaten.

På LinkedIn skriver Schultz at Camilla har levert så det suser.

– Hun leverte ikke bare det forventede, men 200 prosent utover dette. Camilla besitter et gudbenådet talent for å skrive, kommunisere og sette seg inn i ny informasjon raskt, sier sjefen.

Les også: Pandemiens påvirkning: Flere sliter med sosial angst

– Jeg var ikke i tvil om at min ærlighet hadde stått i veien

Da Camilla gikk på det første intervjuet trodde hun at jobben så og si var hennes.

– En av mine venner fra et fag jeg tok innenfor digital markedsføring hadde lagt inn et godt ord for meg og jeg trodde jeg var den eneste søkeren. Jeg var ikke så nervøs i intervjuet, men jeg ble overrasket over meg selv og hvor mye jeg delte, sier Gerby-Dreyer.

Da hun gikk ut av intervjuet hadde hun også beklaget for at samtalen hadde blitt så personlig.

– Jeg følte at jeg hadde delt alt for mye, men fikk beskjed om at det gikk helt fint.

Hun fikk senere beskjed om at hun ikke fått jobben og visste med en gang hva grunnen var.

– Jeg var ikke i tvil om at min ærlighet om psykiske lidelser hadde stått i veien. Hun ga meg tilbakemelding over e-post og jeg svarte at jeg forsto det og at jeg hadde delt for mye.

Hun gikk rett inn i tankesettet om at hun ikke var god nok.

– Jeg tenkte jo at jeg heller ikke ville ha jobbet med meg og at det var en selvfølge at jeg ikke ble ansatt. Jeg gikk rett i kjelleren, sier Garby Dreyer.

Les også: Et år med pandemi: Hvor mange år med psykiske helseproblemer?

Grunnen til at hun hadde delt sine utfordringer i intervjuet var fordi hun følte seg komfortabel.

– Nanna er en sånn person man føler seg trygg på veldig raskt. Jeg følte meg veldig trygg i intervjuet med henne. Hun er slik som arbeidsgiver og.

Nå jobber hun 30 timer i uka hos momkind og stortrives med dette. Hun synes det er viktig å ta opp temaet.

– Jeg har hatt stress, angst, spiseforstyrrelser og vært i et usunt forhold. Det er gjentatte ganger i livet mitt jeg har tenkt at jeg ikke orker å leve mer, men hvis jeg den gang hadde sett det livet jeg lever nå, med drømmejobben og familien, tenk på alt jeg hadde gått glipp av, sier Garby-Dreyer.

Hun opplevde at det var vanskelig å få riktig støtte, da hun enten ble sett på som for velfungerende eller for syk.

– Det har vært ekstremt vanskelig for meg å si at jeg vil jobbe, men at jeg trenger tilrettelegging.

Garby-Dreyer påpeker også at hun har vært heldig og hatt utrolig mye støtte fra familien. Hun mener at om man lykkes i livet med en vanskelig diagnose eller ei kommer helt an på om man har et godt støttesystem.

Schultz' innlegget på LinkedIn har tatt av og har over 16.000 likes. Garby-Dreyer forteller at flere har tatt kontakt med henne for å dele opplevelser.

– Jeg er overveldet, men veldig glad hvis min historie kan hjelpe andre i lignende situasjoner, sier hun.

Les også: Nav: Kraftig nedgang i antall arbeidssøkere i juni

- Man har en diagnose, men man er ikke diagnosen

Trine Larsen, i Hammer & Hanborg, mener man bør være forsiktig med å dele helsehistorien til en potensiell arbeidsgiver.

– Dette gjelder uavhengig av om det er psykiske eller fysiske helseplager. Her må man vurdere om det er relevant for arbeidet du skal gjøre. Man bør være åpen og ærlig hvis det kan påvirke jobben, sier Larsen.

Likevel vil de fleste av oss gå gjennom utfordringer i livet.

– Vi mennesker er ikke maskiner. De fleste av oss vil gå gjennom noe hvor man plutselig har behov for fleksibilitet. Det er viktig å få fram at man har en diagnose, men at man ikke er diagnosen, påpeker Larsen.

Har du en historie om psykisk helse og arbeidslivet du ønsker å dele? Tips oss på 02060@nettavisen.no

Les også: Advarer om konsekvensene av hjemmekontoret: – De store taperne under korona