*Nettavisen* Økonomi.

CanArgo-rally på børsen

Investorene jubler for oljeselskapene, som skyter til værs med CanArgo i spissen.

I løpet av dagen har prisen på Nordsjøolje steget med 0,88 prosent, til 65,30 dollar. Det preger børsen her hjemme i svært positiv forstand. Oljesektoren går det det griner, ledet an av Statoil, Hydro, DNO og CanArgo.

Statoil er opp 1,83 prosent, tett fulgt av Hydro som stiger 1,08 prosent. Fondsfinans oppjusterer ifølge TDN Finans flere oljeselskaper, og oppgraderer Norsk Hydro fra "hold" til "kjøp". Kursmålet på selskapet heves fra 615 kroner til 875 kroner.

Også kursmålene på Statoil, DNO og PA Resources heves. Oljemyggene DNO og PA Resources har lagt på seg henholdsvis 2,19 og 2,17 prosent.

Best i klassen er CanArgo, med et sprett på 12,17 prosent. I løpet av det siste året har selskapet steget med nesten 225 prosent. Flyselskapet Norwegian ligger etter CanArgo i toppen av dagens vinnerliste, etter et oppgang på 7,76 prosent.

Stolt Nielsen, Storbrand og Smedvig ender også dagen i pluss.

På toppen av dagens taperliste ligger Mamut og Opera, som faller med respektive 4,52 prosent og 4,39 prosent. Det ble like etter børsslutt kjent at Mamut planlegger en emisjon, der fire millioner aksjer skal utskrives.

Telenor, Orkla og Tomra er blant de røde børssluggerne. Alle tre faller rundt to prosent. RCL, Norsk Skog og Jinhui har heller ikke noen god børsdag.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,12 prosent, til 328,53 poeng. I Europa er London-børsen positiv, mens det går ned i både Paris og Frankfurt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag