Gå til sidens hovedinnhold

Carl I. Hagens stedatter er øverste sjef: Nå har han snudd trill rundt

Hagen har snudd om Vinmonopolet: - Jeg er veldig for. Det har et vanvittig bra utvalg fordi man har en monopolsituasjon.

Carl I. Hagen er tilbake på den nasjonale politiske arena. Målet er igjen Stortinget, 47 år etter at han for første gang ruslet inn på Løvebakken.

Se Hagen uttale seg om Vinmonopolet:

Torsdag denne uken er det på dagen 48 år siden Anders Langes Parti ble stiftet på Saga Kino i Oslo og som noen år senere byttet navn til Fremskrittspartiet.

Hagen var tidligere mot statens monopol på å selge alkohol. Nå er hans stedatter Elisabeth Hunter sjef for Vinmonopolet og Hagen er blitt en varm forsvarer, av monopolet, selv om det ikke har en sammenheng med at familien sitter i ledelsen.


Selv om partinestoren har snudd om Vinmonopolet, så står fortsatt det meste av hans sterke meninger ved lag.

- Jeg påpeker fakta, mens andre politikere skjuler fakta for befolkningen, sier Frp-nestoren til Nettavisen-podkasten Stavrum & Eikeland.

Denne uken besøker Hagen Nettavisen-podkasten Stavrum & Eikeland som kommer i Nettavisen lørdag morgen. Der langer han ut mot alt fra arbeidsinnvandring og flyktningpolitikk til oljefondet og klimakrisen.

- Det tør ikke myndighetene opplyse om

Hagen er i harnisk over at fylker som Troms, Trøndelag og Nordland må stenge ned når de nesten ikke har covid-smitte.

- Hvorfor skal vi stenge ned Finnmark, Trøndelag og Nordland fordi innvandrerbefolkningen i Oslo-Øst ikke greier å følge reglene? spør han.

- Smitten er 8 til 10 ganger høyere blant innvandrere, enn blant nordmenn. Av 900 nye smittede sist døgn, er 700 i innvandrerbefolkningen, hevder Hagen til Stavrum & Eikeland og fortsetter:

- Det tør ikke myndighetene opplyse om.

Vil koble inn barnevernet

Stavrum & Eikelands podkast med Carl I. Hagen er nok den mest upolitiske podkasten så langt.

- Det er kulturforskjeller som vi nå skal prøve å skjule. La meg si det før du stopper meg, for det er ingen andre steder hvor jeg får lov til å si det, sier Hagen i Stavrum & Eikeland.

- Hvis ikke innvandrerforeldre kan legge frem en plan for hvordan sine 3-4-åringer skal lære norsk, må man frata dem kontantstøtten og i verste fall koble inn barnevernet, fortsetter han.

Frp-nestoren langer ut mot alt fra arbeidsinnvandring og flyktningpolitikk til oljefondet og klimakrisen.

- Jeg vil heller hjelpe 100.000 flyktninger i nærområdene, enn å ta 3.000 til luksus i Norge, sier Hagen.

Hør også under hva han svarer på spørsmålet om han er rasist?

Helle Thorning-Schmidt og Johan H. Andresen

Her kan du høre flere episoder av Stavrum & EikelandAcast eller Spotify eller Apple podcasts.

Gjester har vært tidligere statsminister i Danmark, Helle Thorning-Schmidt, statsminister Erna Solberg, Ap-leder Jonas Gahr Støre, NRKs Fredrik Solvang, friidrettspappa Gjert Ingebrigtsen, finanstopp Knut Brundtland, skipsreder Herbjørn Hansson, samt investorer som Jens Ulltveit-Moe, Jan Petter Sissener, Kristian Adolfsen, Johan H. Andresen og Reynir Indahl, for å nevne noen.