Gå til sidens hovedinnhold

Cathrine kastet julegaver for 5000 kroner

- Du kan trygt si at jeg var hysterisk.

Uten Espen Angell i Iris Salten måtte Cathrine ha sett langt etter julegavene sine, skriver Avisa Nordland.

- Du kan trygt si at jeg var hysterisk.

Cathrine Aas møter Avisa Nordland hjemme i leiligheten sin i Galnåsmyra borettslag. Etter at julaften var ferdig skulle hun kaste søppelet sitt. Og blant posene med avfall fantes det også en pose med julegaver. Gavekortene og pengene hadde en verdi på over 5000 kroner.

- Jeg oppdaget det ikke før andre juledag da jeg og søskenbarnet mitt skulle på kino. For i posen lå det også et gavekort på kinoen, sier Aas.

Søppel
Og det var da arbeidet begynte.

- Jeg ble småstresset. Og måtte lete gjennom leiligheten, flere ganger. Til slutt gikk det opp for henne at posen med julegavene hadde blitt med søpla ut.

- Det var fortvilende. Søppelanlegget i borettslaget er en undergrunnsløsning, og det er fysisk umulig for en person å lete igjennom søpla uten hjelp. Så eneste mulighet var å kontakte avfallsselskapet.

Hun forsøkte å kontakte Iris samme dag, men der var det ingen på jobb.

- Så eneste mulighet var å stå opp tidlig tredje juledag for å ringe.

Til slutt kom hun fram til en som sa at han ikke kunne love at de hadde mulighet til å hjelpe henne den dagen. De hadde mye å gjøre.

- Pappa begynte å sjekke om det var mulig å få noe tilbake på innboforsikringen. Men etter en stund ringte Espen og spurte om jeg var klar om fem minutter. Selvfølgelig var jeg det.

Da han kom, løftet han beholderen opp, og tømte avfallet på bakken. Og da var det bare for Cathrine å bane seg vei gjennom avfallet.

- Jeg var heldig, og fant min pose på tredje forsøk, sier hun.

Og gleden var stor, men hun måtte fortsatt kaste den resterende søpla tilbake i beholderen.

- Lukta var forferdelig, og det var tydelig at ikke alle sorterer som de skal. Men, det var absolutt verdt det. Da posen var funnet var det som julaften på nytt, sier hun, og legger til:

- Jeg hadde ikke forventet at Iris skulle ta seg tid til dette. Så jeg vil rette en stor takk til dem. Espen var en reddende engel, sier hun og gir ham en stor klem mens hun sier:

- I år kom julenissen med søppelbilen.

Heldig
Espen Angell hos Iris-Salten slår fast at Cathrine var heldig.

- Det er flere anlegg i nærområdet, og dette var den eneste beholderen jeg ikke hadde tømt. I tillegg var den under halvfull, siden siste gang den var tømt var på julaften. Hadde jeg fått beskjed fem minutt senere hadde søpla vært i bilen, og hun hadde hatt nærmere 30 kubikk med søppel å lete gjennom, sier han, og legger til:

- Men det er bare hyggelig å hjelpe til. Det er en del av den servicen vi yter, sier han, og anslår at de har rundt 20 oppdrag i året hvor de hjelper folk som har kastet noe i avfallet.

- Jeg hjalp også en mann lørdag som hadde kastet telefonen sin i søpla, sier han.

Skulle avfallet ha kommet i søppelbilen, er det fremdeles et lite å håp om å få søpla tilbake.

- Det er mulig å finne det på Vikan, men det er en betydelig større jobb, sier Angell.

En ting er i alle fall Aas sikker på.

- For framtiden kommer jeg til å sjekke både én og to ganger om det faktisk er søppelet jeg kaster.

Les flere saker i Avisa Nordland

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken