Gå til sidens hovedinnhold

Celina fikk bruke Røkkes pengekasse

Bruken av en pengekasse hjemme i stua til Kjell Inge Røkke blir et sentralt punkt når rettssaken mot finansmannen starter på mandag.

Kommende mandag starter båtsertifikatsaken i Oslo tingrett mot Røkke, hans personlige butler Jon Inge Valland, båtmegler Erik Øye, mekaniker Robert Matos og den svenske sjøfartsinspektøren Claes Pallin.

Politiet mener Røkke skal ha betalt rundt 100.000 kroner for kjøp av de svenske sertifikatene. Og da politiet avhørte Kjell Inge Røkke i oktober 2001, hadde han problemer med å forklare hvor det ble av 100.000 kroner som han tok ut av sin konto den 22. mai, skriver Se og Hør.

Røkke skal i avhøret ha forklart at pengene ble plassert i en pengekasse i leiligheten hans. Kassen skal ha blitt fylt av hans personlige butler Jon Inge Valland.

- Så substansen av det meste kan ses gjennom regnskap, men vi har også en cash-kasse i huset som han fyller opp, eller jeg spør om den skal bli fylt, og det er mine barn og Celina i hovedsak, som har anledning til å bruke de pengene, fortalte Røkke til politiet under avhøret ifølge Se og Hør.

Da politiet ønsket en nærmere forklaring på hvem som kunne benytte seg av pengekassen, svarte Røkke:

- Det er mine to barn, det er, eh¿ John Inge kan også bruke den.

Om Celina Midelfart skal ha brukt tilgangen er uvisst. Hun sier til Se og Hør at hun av prinsipp ikke kommenterer private forhold.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken