Celina Midelsfarts selskap Midelfart Capital annonserte torsdag ettermiddag at de gjennomfører et gigantkjøp i oljeserviceselskap Prosafe.

Det førte til en vanvittig gevinst for forretningskvinnen, som allerede er tungt inne i selskapet.

Les også: Bjørn Maaseide-eide Kraft Finans med kraftig omsetningsvekst: – Beste vi har levert så langt

Ifølge meldingen, som ble sendt ut ved halv fire-tiden torsdag, kjøper Midelfart 216.533 aksjer for 100 kroner aksjen. Med andre ord kjøper hun Prosafe-aksjer for 21,7 millioner kroner.

Aksjen eksploderte da kjøpet ble kjent, og andre investorer kastet seg på, slik at aksjen endte opp 17,4 prosent. Ved børsslutt var Prosafe-aksjen verdt 126,4 kroner, altså betydelig mer enn hva Midelfart hadde betalt.

I løpet av få minutter ble investeringen til Midelfart 5,7 millioner kroner mer verdt på grunn av børsoppturen.

Les også: Celina Midelfart reagerer på Jeffrey Epstein-kobling: – Påstanden er usann

Midelfart var allerede en av de største aksjonærene i Prosafe, og eide før torsdag 315.000 aksjer i selskapet. Disse ble naturlig nok også mye mer verdt som følge av børsoppgangen, så den totale papirgevinsten til Midelfart ble på småpene 11,3 millioner kroner på få minutter.

Prosafe er en av verdens største leverandører av boligrigger til oljebransjen. Det er altså rigger der oljearbeiderne bor når de er offshore.

Selv om Midelfart hadde en god dag på børsen med kjøpet av Prosafe-aksjene har hun også gått gjennom tøffere tider tidligere. Nettavisen har tidligere skrevet at investeringsselskapet til Midelfart gikk på en smell i 2020.

Årsregnskapet til Midelfart Capital AS for 2020 viser at selskapene hadde et driftsunderskudd på 125 millioner og et resultat før skatt på minus 127 millioner.