*Nettavisen* Økonomi.

Chess starter svensk SMS-krig

Svenskene omfavner norske Chess, som når går inn i Sverige. Söta bror har lenge slitt med de høyeste SMS-prisene i Norden, og svenske teleselskap trodde Chess' priser var skrivefeil.

07.01.04 13:31

- Äntligen! Priskrig både på sms och mobilsamatal. Och norska uppstickaren Chess har det vassaste vapnet: sms för bara 64 öre. Skickar du tio sms om dagen kan du spara så mycket som 3 139 kronor per år.

Det smører Expressen ut på forsiden sin i dag. Svenskene har lenge hatt de dyreste prisene på SMS og andre mobiltjenester i Norden.

Kjemperespons
Det skal norske Chess gjøre noe med. Teleoperatøren har lenge vært kjent for sine lave priser her hjemme, og nå er det svenskene som skal få nyte godt av de lave prisene.

- Vi har fått en overveldende respons. Vi åpnet for registrering klokken halv elleve, og etter to timer har vi fått inn 300 bestillinger. Når du ser den positive artikkelen i Expressen, og tar med at de ikke skriver noe om hvordan og hvor folk kan registrere seg, er de underliggende tallene mye, mye høyere, sier en storfornøyd Idar Vollvik, Chess-sjef, til TV 2 Nettavisen.

Store ambisjoner, lave priser
Målet er 100 000 kunder i løpet av ett år. I Norge har selskapet hittil rundt 120 000 kunder. Vollvik er sikker på at de ekstreme prisfoskjellene mellom Chess og de svenske teleoperatørene vil lokke svenskene over til Chess-abonnement i rekordfart.

Vanlig pris for en SMS i Sverige er mellom 1,50 kroner og 99 øre, mens Chess tilbyr sine kunder tjenesten for magre 69 øre. Vollvik lover at dette ikke er noen kampanjepris som settes opp etter kort tid.

- Vi har aldri hatt åpningstilbud eller kampanjer i Norge, og har ikke tenkt å begynne med det i Sverige heller. Dette er det reelle tilbudet, sier han.

Trodde pristilbud var trykkfeil
Chess-sjefen har allerede fått reaksjoner fra sine nye konkurrenter over kjølen.

- Vi har fått telefoner fra dem som lurer på om vi har en trykkfeil i annonsene våre, fordi prisen er så lav, sier Vollvik.

I Norge tar Chess mellom 49 og 59 øre for en SMS, fordi konkurransen her er større. Det betyr at selv om operatøren tar under halvparten av prisen for en SMS enn konkurrentene, er de svenske marginene gode.

- Vi tror på et Klondyke-år i Sverige, sier Vollvik.

Han har ingen tro på at svenske teleselskap klarer på møte konkurransen med det første.

- Vi kjenner deres kostnadsstruktur. Det vil ta et par år før de klarer å senke prisene betraktelig, sier Chess-sjefen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag