Chess utfordrer de store

Telenor og NetCom taper terreng til utfordrere som Chess Communications. For første gang har de to duopolistene under 90 prosent av markedsandelene samlet.

Det er de mindre teleoperatørene som leier nettkapasitet av NetCom og Telenor som vinner markedsandeler, i følge Dagens Næringsliv.

NetCom er taperen etter første kvartal. For første gang siden starten mister Thoralfsen og co kunder, i alt 5.000. Telenor fikk en vekst på 19.000 kunder i sitt mobilnett.

Men den store vinneren heter Idar Vollvik og Chess. Lavprisoperatøren har fått inn 24.000 flere mobilkunder i Norge i første kvartal, og har nå rundt 130.000 registrerte kunder i Norge.

- Vi tar mange av Telenor og NetComs kontkatkortkunder, sier Vollvik til Dagens Næringsliv.

Grunnen til at de små mobiloperatørene tar markedsandeler fra de store, er ordningen med nummerportabilitet. Det betyr at du som kunde kan beholde det samme mobilnummeret selv om du skifter operatør.

Daglig leder i analyseselskapet Norsk Telecom, Tore Aarønæs, sier de små aktørene vokser på å tilby billigere ringepriser.

- Mobilbransjen har fått lavprisselskaper. Det er blitt litt vanskelig for Telenor og NetCom å håndtere dette. De små aktørene vil fortsette å vokse, og de to dominerende mobilselskapene vil nok lansere sine lavprisprodukter, sier Aarønæs til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.