- Vi legger ned butikker som ikke er lønnsomme og som vi ikke tror blir lønnsomme, sier Maiken Skirstad Mo, administrerende direktør i Christiania Belysning til Nettavisen.

Totalt 21 av kjedens 40 butikker legges ned, og det skjer i løpet av 2020. Noen butikker stenger allerede i mars.

- Christiania Belysning har ikke tilpasset seg et endret handlemønster blant kundene, som vi ser i varehandelen, men vi jobber for å tilpasse oss dette i de gjenværende butikkene, sier hun.

Les også: XXL med ny strategi: Kaster ut leverandører

Utfordres av økende netthandel

Skirstad Mo forteller at Christiania Belysning er blitt utfordret av økende netthandel, og derav også et press på marginer og lønnsomhet.

- Nå kan man gå på nettet og få et stort valg av lamper fra nasjonale og internasjonale aktører, og prisene blir veldig transparente, og det gjør også at vi må sette ned prisene, sier hun.

Men også Christiania Belysning ser fordelen med netthandel innad i egen kjede.

- Vi har også nettbutikk og den øker i omsetning, forteller Skirstad Mo.

Les også: Sportskjeder starter gigasalg etter salgskollaps: - Vi avblåser årets vintersesong

Spesielt vanskelig er det å holde på kundene på steder med mindre kundegrunnlag enn man finner på det sentrale Østlandet, og det er nettopp derfor så mange av butikkene rundt om i landet - utenfor Oslo - legges ned.

- For en spesialforretning som vi er, så blir ikke små steder med lite kundetrafikk riktig sted for oss å være, sier hun, som også trekker fram fraktkostnadene:

- Vi har mange leverandører i Norden, som gjør at transport til mindre steder blir ganske dyrt. Desto lengre tid det tar å frakte varen, desto dyrere blir det, og lamper er jo store varer.

Må se på kundens behov

For å øke kundetrafikken og unngå flere nedleggelser, skal de nå endre både sortimentet og måten de selger lys på.

- Vi har alltid vært gode på å snakke med kunden om lampene, men nå må vi fokusere mer på rådgivningsbiten. Vi må prøve å veilede kundene riktig, slik at de finner ut hvilken lampe som blir riktig i deres hjem, forklarer Skirstad Mo.

Les også: Kjempesmell for Plantasjen - varsler nedleggelser

De ansatte blir nødt til å bli flinkere til å få kundene til å forstå hvor mye lys man trenger fra lampen, for at den skal lyse opp hjemmet nok, og hvilke interiørlamper som passer interiør kundene allerede har.

- Vi må hjelpe kundene til å gjøre komplekse problemstillinger enklere, sier hun.