Gå til sidens hovedinnhold

Cola-vann rett fra springen

Coca-Colas eksklusive flaskevann «Dasani» er laget av vann tappet rett fra springen. Samme fremgangsmåte bruker selskapet i Norge i forbindelse med BonAqua.

- Det blir helt feil å sammenlikne kranvann med Coca-Cola-produktene, sier informasjonssjef Stein Rømmerud i Coca-Cola Norge til TV 2 Nettavisen.

Det er de engelske avisene Daily Telegraph og The Times som «avslører» vann-saken, etter at leskedrikkgiganten lanserte Dasani i forrige uke.

Vannverkene reagerer

Coca-Cola fremstiller Dasani ved en fabrikk i Sidcup, sørøst i England. Her brukes vann fra springen, som så ifølge selskapet går gjennom en svært sofistikert renselses-prosess. Deretter tappes det på pene, blå flasker.

Produksjonsmetoden har fått engelske vannverk til å reagere. De mener at vannet fra springen allerede er svært rent, og at renseprosessen er unødvendig. Dessuten undergraver Coca-Colas rensefokus deres eget produkt - kranvannet.

- Feil fremstilling

I tillegg er både mediene og vannverkene rystet over prisen. For en flaske med Dasani må du ut med 1,4 euro, det vil si litt i overkant av 12 norske kroner. Samme mengde via vannkranen koster rundt 41 øre.

- Dette er feil fremstilling. Det er veldig viktig å huske at smaken er designet. Før det tappes på flasker renses og filtreres det, og det tilsettes mineraler for smakens skyld, sier Rømmerud.

Også i Norge

Også i Norge benyttes liknende en metode, med Coca-Colas kullsyreholdige vann BonAqua. BonAqua markedsføres som det rene og velsmakende alternativet. Men i motsetning til konkurrentene Imsdal og Olden, er ikke Coca-Colas variant kildevann.

For det kullsyreholdige vannet kommer fra et tapperi på Lørenskog, som igjen henter vannet fra Nedre Romerike Vannverk.

- Det blir feil å sammenlikne BonAqua og Dasani med springvann. De to produktene til Coca-Cola er laget etter oppskrift, der vannet renses, filtreres og tilsettes mineraler og i BonAquas tilfelle kullsyre. Det er helt uinteressant hvor vannet kommer fra, påpeker Rømmerud.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget