Gå til sidens hovedinnhold

Conan på børs

Med barbaren Conan i ryggen fosser spillselskapet FunCom mot børs. Det kan være gode nyheter for slitne eiere som har spyttet inn over 300 millioner kroner så langt.

- Markedet er stort og vokser raskt. Vi snakker her om 25 til 30 milliarder dollar i året, sier FunCom-sjef Trond Aas til Finansavisen.

Siden etableringen på midten av 1990-tallet har FunCom solgt over fem millioner spill verden over. Likevel er FunCom en lilleputt globalt.

- Inntil i sommer har selskapet vært i en venturefase. Lykkes vi med «Age of Conan», som er vår neste store lansering, blir det helt andre tall og en vesentlig bedre lønnsomhet, sier Aas.

Siden starten har selkspaet hentet inn mellom 40 og 50 millioner dollar. Sist i sommer hvor fem millioner euro ble hentet inn til en prising på 30 millioner euro. Nå skal prisen ytterligere opp for så å børsnoteres.

Aas ønsker ikke å kommentere hvor mye kapital som skal inn, men legger ikke skjul på at det er et betydelig beløp.

De største eierne i selskapet er Hans Petter Jebsen, Northzone og Nordic Venture Partners som tilsammen kontrollerer 78 prosent av selskapet.

Selskapet regner med en omsetning på rundt syv millioner dollar i år, på linje med fjoråret. Det blir også underskudd som følge av store investeringer i forbindelse med Conan-spillet

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken