Produktet det er blitt funnet smitte i er Karbonadedeig av storfe 400 g, med utløpsdato 06.09.2019.

Coop kalte tilbake flere typer kjøtt- og karbonadedegier for nesten to uker siden med mistanke om salmonella. Nå er det altså bekreftet.

Les også: Coop tilbakekaller kjøtt- og karbonadedeig etter salmonella-mistanke

– Det er en standardisert analysemetodikk, der prøven går gjennom flere analysestadier, før den til slutt sendes Veterinærinstituttet for endelig konkludering. Mistanken ble først avdekket ved Fatland Ølen sine egne kontrollrutiner for prøvetaking, sier Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop Norge til Nationen.

Produktet er solgt over hele Norge, men ble trukket tilbake da det ble mistanke om smitte.

Les også: Narvesen og 7-Eleven tilbakekaller lightere

- Det viser at vi tar kundenes helse på alvor. Det er ikke noen kunder som har blitt bekreftet syke av disse produktene. Saker som dette tar vi veldig alvorlig, og vi var raskt ute med å trekke tilbake produktene fra butikk og varslet kundene via pressemelding allerede ved mistanke. Så lenge kundene varmebehandler produktet, slik det står på pakken, er det ikke helsefarlig å spise, sier Kristiansen.

Salmonella er en av de vanligste årsakene til smittsom magetarminfeksjon, ifølge NHI.no. Totalt ble det i 2017 meldt 992 tilfeller i Norge. Av disse var 623 smittet i utlandet.

Svein Fatland, daglig leder i Fatland, sier at det er umulig å helt unngå salmonella i kjøtt.

- Det er sånt som man kan komme over. Det er umulig å unngå helt. Det er rutiner for å stoppe det og det fungerte i alle fall her, sier Fatland til Nettavisen.