Gå til sidens hovedinnhold

Coronavirus-smell for Apple: Når ikke inntjeningsmålene

Coronaviruset skaper trøbbel for Apple.

LOS ANGELES (Nettavisen): I en uttalelse mandag opplyser Apple at de ikke kommer til å nå inntjeningsmålene dette kvartalet. Det skyldes at coronaviruset fører til lavere iPhone-produksjon og mindte etterspørsel i Kina, ifølge CNCB.

– Selskapet opplever en tregere retur til normale forhold enn forventet, heter det uttalelsen fra Apple, som opplyser at det kan få vansker med å møte etterspørselen etter nye iPhoner framover.

– Vi forventer ikke å møte omsetningsmålet for første kvartal, heter det.

Les også: Coronaviruset skaper utfordringer for Premier League-klubber

Apple hadde regnet med kvartalsinntekter mellom 63 og 67 milliarder dollar, men dette vil nå nedjusteres. Apple opplyste ikke hva de nye forventningene er, og understreket at problemene er midlertidige.

– Utenfor Kina er etterspørselen etter våre produkter og tjenester sterk, og i samsvar med våre forventninger», skriver Apple i meldingen, ifølge E24.

Andre gang på 13 måneder

Apple lager de fleste iPhoner og andre produkter i Kina, og viruset har førte til at produksjonen ble lammet i en periode. Visse utsalgssteder ble også stengt.

Alle iPhone-produksjonsstedene som ble stengt i Kina, har åpnet igjen, men Apple uttaler at de fortsatt venter forsyningsmangelen for iPhone globalt.

Les også: iPhone 12-lekkasje skaper store overskrifter

Dette er andre gang på 13 måneder at Apple nedjusterer forventningen på grunn av bekymringer i Kina. I januar i 2019 måtte Apple også kutte inntektsforventningene i kvartalet på grunn av svakt iPhone-salg i Kina.

Nettavisen har tidligere meldt at viruset fra Wuhan kan være dårlig nytt for en ny «billig» iPhone, iPhone SE2, som skal være på trappene.

Les: Wuhan-viruset kan være dårlig nytt for ny iPhone SE2

UD fraråder reiser til store deler av Kina

Coronaviruset fortsetter å smitte og ta menneskeliv. Over 70.000 kinesere har til nå fått påvist smitte, og 1.770 er ifølge kinesiske myndigheter bekreftet døde.

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Hubei-provinsen, samt reiser som ikke er strengt nødvendige til det øvrige Kina.

Les også: Tok bilde av 100 «hverdagspeniser» – slik ser en normal penis ut (+)

Bakgrunnen for UDs skjerpede reiseråd er spredningen av covid-19-viruset, som først ble påvist i byen Wuhan i Hubei-provinsen i desember.

Foruten å fraråde alle reiser til denne provinsen, fraråder UD også alle reiser som ikke er strengt nødvendige til de øvrige delene av Kina.

Det gjøres imidlertid unntak for Hongkong, samt Macau og Taiwan.

Kan være i ferd med å bremse opp

En ny analyse foretatt av Verdens helseorganisasjon (WHO) tyder på at spredningen av covid-19-viruset kan være i ferd med å bremse opp, ifølge DPA.

Analysen bygger på kinesiske data om 44.000 som har fått påvist smitte og viser at 80 prosent av dem har sluppet unna med milde symptomer.

14 prosent av de smittede har fått alvorlige komplikasjoner som lungebetennelse, 5 prosent ble kritisk syke og 2 prosent dør etter å ha blitt smittet. Dette er en lavere andel enn tidligere anslått.

Liten spredning

– Det er imidlertid for tidlig å si om denne rapporterte nedgangen vil fortsette, sier lederen for WHOs kriseresponsarbeid, Mike Ryan, til DPA.

Ryan konstaterer at det foreløpig har vært svært liten spredning av viruset utenfor Wuhei-provinsen, der det først ble påvist.

– Utenfor Wuhei har dette utbruddet påvirket en svært, svært liten andel av befolkningen, sier han.

Kommentarer til denne saken