*Nettavisen* Økonomi.

Coronaviruset: Elektronikkprodusent vil permittere samtlige ansatte

Elektronikkprodusenten Hapro har sendt ut permitteringsvarsel til alle ansatte.

28.02.20 13:43

Selskapet opplyser i en pressemelding fredag at de har sendt ut permitteringsvarsel til alle 240 ansatte i Hapro Electronics AS og Hapro AS. Årsaken til permitteringsvarselet er manglende råvaretilgang grunnet følger av Coronaviruset i Kina.

Hapro poengterer at elektronikkbransjen og annen vareproduserende industri er avhengig av kinesiske underleverandører. På grunn av coronaviruset er fabrikker i Kina rammet med produksjonsstans eller redusert produksjonsnivå.

Det samme gjelder når det gjelder treghet og delvis stopp i frakt av varer fra Kina til Norge og andre land i verden.

Les også: "Norsk kristen-TV ber foreldre gi penger mot at barna blir beskyttet mot coronaviruset"

Uavklart

- Omfanget, og hvor lang tid dette vil vare, er fremdeles uavklart. Det har allerede gitt seg utslag i at enkelte prosesser hos oss går med redusert fart grunnet den dårlige tilgangen på råvarer.

- Situasjonen overvåkes kontinuerlig hvor vi holder tett kontakt med både leverandører og kunder, sier adm. direktør Tor Giæver i Hapro Electronics AS i pressemeldingen.

Les også: "Fem personer fra Elverum testet for coronavirus"

Ifølge Hapro Electronics er det mye som tyder på at mangel på råvarer vil vedvare en stund. Tregheten og etterslepet vil mest sannsynlig føre til lavere produksjonstakt i 2-3 måneder fram i tid.

Klikk på bildet for å forstørre. MÅ PERMITTERE: Hapro Electronics har sendt ut permitteringsvarsel til samtlige 240 ansatte.

MÅ PERMITTERE: Hapro Electronics har sendt ut permitteringsvarsel til samtlige 240 ansatte. Foto: (Hapro Electronics)

30 prosent vekst

Hapro ser seg derfor nødt til å sende ut et generelt permitteringsvarsel til alle ansatte. Hapro Electronics hadde i 2019 en vekst på over 30 prosent. Veksten fortsetter inn i 2020.

- I realiteten trenger vi økt kapasitet og derfor gir ikke denne situasjonen noen mening, sier Giæver.

Både ledelse og tillitsvalgte står ifølge pressemeldingen sammen og samarbeider godt. Situasjon ligger utenfor bedriftens muligheter til påvirkning.

Hapro er ifølge selskapets hjemmesider et av Nord-Europas ledende selskaper innenfor EMS (Electronic Manufacturing Services). Virksomheten har siden oppstart vært knyttet til produksjon av industriell elektronikk.

Les også: "Slik kan du forberede deg på coronavirusutbrudd i Norge"

Offentlig eid

Gran kommune eier 35,7 prosent av selskapet, mens Oppland fylkeskommune eier 20,9 prosent.

Hapro Electronics ble etablert i 1973. Fabrikken ligger 45 minutter fra Oslo Lufthavn Gardermoen på Jaren på Hadeland, en snau mil nordøst for Jevnaker og ikke langt fra Randsfjorden.

Hapro Electronics omsatte i 2018 for 479 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.