Costa punger ut i skattesak

Diego Costa må ut med 17 millioner kroner etter å ha unndratt seg skatt på sponsorinntekter. Foto: John Raoux / AP / NTB scanpix

Diego Costa må ut med 17 millioner kroner etter å ha unndratt seg skatt på sponsorinntekter. Foto: John Raoux / AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Atlético Madrid-spissen Diego Costa har gått med på å betale 17 millioner kroner som følge av skatteunndragelse i forbindelse med en rettighetsavtale.

Spanske skattemyndigheter har etterforsket stjerneangriperens inntekter fra en sponsoravtale han inngikk med utstyrsgiganten Adidas i 2014.

I et forlik med skattemyndighetene innrømmer Costa skatteunndragelse, og han går med på å betale tilbake 11 millioner kroner. I tillegg dømmes Costa til fengselsstraff på seks måneder, men denne gjøres i tråd med spansk praksis i slike saker betinget mot at han betaler ytterligere 6 millioner kroner, ifølge avisen El Mundo.

Costa, som til daglig spiller for Atlético Madrid, er den siste i en rekke fotballspillere som har havnet i de spanske skattemyndighetenes søkelys.

Tidligere har stjerner som Cristiano Ronaldo og Lionel Messi fått gigantbøter i tillegg til betingede fengselsdommer.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.