Se hele vodkasten med Ingebrigt Steen Jensen her:

Rett før jul i fjor fikk Ingebrigt Steen Jensen den brutale beskjeden, at han hadde Alzheimer, en diagnose som foreløpig ikke kan kureres. Eldstedatteren Thea var til stede ved farens side hos legen.

– Beskjeden er forsåvidt brutal. Min eldstedatter var med meg. Vi satt i bilen hjem og hun fikk nesten sammenbrudd. Men da vi kom hjem var det ikke lenger nesten sammenbrudd, da var det sammenbrudd. Hun hadde det helt jævlig i mange dager. Så ble det litt opp til meg å trøste henne, sier Steen Jensen når han besøker Stavrum & Eikeland.

Se Jensen fortelle om den brutale beskjeden her:

Valgt åpenhet om «skammens» sykdom

Steen Jensen har valgt å være åpen om diagnosen, noe mange har takket ham for, da Alzheimer ofte blir omhandlet som «skammens sykdom».

– Mange sier jeg er veldig modig, men det er ikke det for meg. Hvordan kan jeg gå rundt i verden å rote og surre, og være helt åndsfraværende, hvis ikke folk vet hva det er for noe? Plutselig sier de at; «Ingebrigt er helt ferdig. Han sitter bare borte i et hjørnet og lala», men det er det ingen som sier nå, sier Steen Jensen.

Dette frykter Steen Jensen mest med sykdommen:

Legen ga ham to råd.

– Alt det du elsker, skriv det ned. Elsker du å gå på golfbanen, flott, elsker du å se Stabekk trene og gjør det, gjør mer av det. Gjør det fort, og gjør det nå. Du vet ikke hvordan hjernen ser ut om ett år. Skriv også ned på at ark, alt som gjør deg deppa. Angst, uro, mas, legg det i en kiste og senk den på havets bunn, sier fotball-legenden.

Se her Steen Jensen fortelle om de to rådene:

Gjør som Harvard, «Store hårete høylytte mål»

Steen Jensen er mest kjent for folk flest som Mr. Stabæk, for å ha ledet Bærums stolthet fra femte divisjon til både cup- og seriemesterskap.

– Vi i Stabæk gjør bare som Harvard; «Store hårete høylytte mål», sier Steen Jensen.

Han er også i visse kretser kjent som en reklameguru etter å ha gründet byråene JBR, og ikke minst Dinamo. Men før det, jobbet han som journalist i nyhetsbyrået The Associated Press, bedre kjent som Ap. Hos Stavrum & Eikeland forteller han den hysteriske historien da han satte av en amerikansk president i sin iver over å vinne en kollegas gunst.

– Jeg var dritforelska i Gøril, sier Steen Jensen.

Hør flere episoder av Stavrum & Eikeland på Spotify eller Apple Podcasts.

Gjester har vært tidligere statsminister i Danmark, Helle Thorning-Schmidt, tidligere statsminister Erna Solberg (H), Ap-leder og nåværende statsminister Jonas Gahr Støre, NRKs Fredrik Solvang, influenser Linnéa Myhre, friidrettspappa Gjert Ingebrigtsen, finanstopp Knut Brundtland, skipsreder Herbjørn Hansson, samt investorer som Jens Ulltveit-Moe, Jan Petter Sissener, Kristian Adolfsen, Johan H. Andresen, Reynir Indahl, politiker-nestor Gudmund Hernes, Tinder-dama Cecilie Fjellhøy, oljeanalytiker Jarand Rystad, Jan Åge Fjørtoft, Svein Tore Holsether, Hilde Merete Aasheim, Shabana Rehman og Trond Giske, for å nevne noen.