Gå til sidens hovedinnhold

Dagblad-redaktør går av

Ansvarlig redaktør Thor Gjermund Eriksen i Dagbladet trekker seg.

Eriksen opplyste på et allmøte i Dagbladet onsdag ettermiddag at han går av som sjefredaktør.

- Man trenger en leder som er 100 prosent motivert og som har all den energien som må til. Nå mener jeg det er riktig både for Dagbladet og for meg at det kommer en ny ansvarlig redaktør, sa en rørt Eriksen under allmøtet ifølge Dagbladet.no.

Eriksen forteller til TV 2 Nettavisen at han den siste tiden har vurdert om motivasjonen for å lede Dagbladet er på plass. Og konklusjonen ble at noe manglet.

Både styreformann Jens P. Heyerdahl d.y. og konsernsjef Cato Hellesjø i Avishuset Dagbladet har forsøkt å få Eriksen til å endre mening.

- Uventet
Magasinredaktør Lars Helle er konstituert som ny sjefredaktør.

For de ansatte var beskjeden om Eriksens avgang uventet.

- Det kom som en overraskelse, og vi har ikke fått noe forvarsel. Men man har sett før at det ikke er uvanlig at den som har ledet bedriften gjennom en omstillingsprosess, ikke blir den som leder bedriften videre, sier klubbleder Halvor Elvik i Dagbladet til TV 2 Nettavisen.

Klubbleder Elvik forteller redaktøren har vært godt likt i avisen, og at han fikk varm applaus fra de ansatte under allmøtet.

Tøff, men riktig, prosess
Det siste året har det vært stor turbulens i avisen på grunn av nedbemanning. Eriksen har fått hard medfart i den forbindelse.

- Vi har vært gjennom en omfattende omstillingsprosess. Den var omstridt, men riktig for avisen og måtte til, forteller den avtroppende redaktøren.

Eriksen trekker frem nettopp nedbemanningsprosessen som den tøffeste oppgaven han har hatt som sjefredaktør.

- Det er ikke blant favorittøvelsene. Omstillingsprosessen skapte utrygge situasjoner for enkeltmennesker som man setter pris på, og som er flinke til å skrive, sier han.

Prosess i gang kjapt
Det skal nå settes ned et utvalg, med representanter fra blant annet konsernstyret, avisens styre og redaktørkollegiet, som skal finne en ny sjefredaktør. Ifølge Elvik begynner arbeidet med å få på plass Eriksens etterfølger så raskt som mulig, men prosessen kan ta tid.

Den avtroppende Dagbladet-toppen har foreløpig ikke noen planer om hva han vil gjøre fremover.

- Jeg vet jo ikke om noen vil ha meg . Men først skal jeg ta litt fri, og så får jeg vurdere om det dukker opp noe, sier Eriksen.

Han begynte i avisen våren 1995, og avanserte til politisk redaktør i 2001. I 2003 ble Eriksen ansvarlig redaktør.

For kun kort tid siden trakk også Eivind Ljøstad seg som nyhetsredaktør.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken