- Overordnet så har vi lagt bak oss et godt år for Coop i Norge, med 1,3 milliarder i overskudd i et marked preget av svært tøff konkurranse. Vi har heller aldri hatt så høye driftsinntekter, med 60 milliarder kroner, samtidig som vi aldri har delt et større utbytte med våre 1,7 millioner medeiere, forteller konsernsjef Geir Inge Stokke til Nettavisen.

Stokke legger også til at det er ekstra stas å kunne fordele et rekordstort beløp i kjøpeutbytte med medlemmene fra fjoråret.

- Så langt i år har vi en vekst på 11 prosent når det gjelder antall nye medlemmer. Vi ser også at det er flere og flere under 30 år som blir Coop-medlemmer,så det er ekstra gledelig, forteller han.

Samlede driftsinntekter i Coop Norge endte på 49,3 milliarder kroner og et årsresultat etter skatt på 807 millioner kroner. Det er en økning fra 378 millioner kroner i 2017.

- En kjempesuksess

Noe av grunnen til dette er en tydelig forbedring i driften i Norsk Butikkdrift, som består av butikkene som tidligere tilhørte ICA Norge.

Det var i 2015 ICA solgte sine 553 butikker til Coop Norge, etter at den svenske giganten avsluttet sitt enagsjement i Norge.

- Det er ikke tvil om at det oppkjøpet Coop gjorde av ICA har vært en kjempesuksess for oss - både økonomisk og strategisk. Alle de som kommer fra ICA både på butikk- og driftssiden gjør en fantastisk jobb og imponerer virkelig med den innsatsen de legger ned, forteller Stokke og legger til:

- På hovedkontoret og i logistikken kommer 25 prosent fra gamle ICA, som igjen har vært med på å løfte Coop videre. Det er veldig bra.

- Krevende konkurransesituasjon

Men til tross for de oppløftende resultatene innrømmer konsernsjefen at Coop opplever konkurransesituasjon som krevende.

- Jeg føler vi ser positivt på verden selv om det er et tøft konkurransemarked. Vi gjør investeringer for framtiden, og det koster selvfølgelig å investere, men det gjør at vi får økt konkuranseplass til baksiden, forteller Stokke.

- Er konkurransen såpass tøff at dere vil legge ned noen kjeder? Coop har jo veldig mange.

- Nei, det tror jeg ikke vi kommer til å gjøre. Det vi har, i motsetning til våre konkurrenter, er flere kjeder med butikker som kan tilpasse seg hva kundene ønsker. Alt fra å være i store byer, med både fagvare- og dagligvarebutikker, til butikker som er ute i distriktene hvor det ikke bor så mange, mener han.

Stokke legger til at de ser på det som et konkurransefortrinn å ha såpass mange kjeder, mens en av konkurrentene deres bare har butikker på sentrale strøk.

Og fokuset framover har konsernsjefen helt klart.

- Det vi fokuserer på er at vi skal ha de billigste prisene, og så er det en balanse på hva vi klarer av investeringer i forhold til mennesker og ressurser, konkluderer han.