Gå til sidens hovedinnhold

Dan Børge Akerø får ikke solgt luksusboligen - nå har han byttet megler

Dan Børge Akerø og kona har ikke fått solgt luksusvillaen på Fagerborg, nå prøver de igjen, denne gangen med ny megler.

Nettavisen skrev i begynnelsen av oktober i fjor at Dan Børge Akerø og kona Mette Heitmann Akerø selger boligen de har hatt gjennom 33 år.

Se bilder av boligen i denne videoen:

Boligen ble i en annonse beskrevet som et townhouse i det såkalte engelske kvartalet på Fagerborg. Den tilbaketrukne villaen ligger i en stille blindgate til øverst i Pilestredet, ikke langt fra Ullevålsveien og Adamstuen.

- De har stortrivdes der i 33 år, men nå nærmer pensjonisttilværelsen seg, så de har kjøpt en stor leilighet på Majorstuen, utalte eiendomsfullmektig Benjamin Ådna i DNB Eiendom til Nettavisen Økonomi for et halvt år siden.

Les også: IMF med fersk rapport: Norge får flere advarsler

Prisdump

Den opprinnelige prisantydningen for den drøyt 350 kvadratmeterstore villaen var 29 millioner kroner. Men ingen bet på det, så noen uker senere prøvde megleren DNB seg med 27,5 millioner kroner.

Det gikk heller ikke, og nå har paret valgt å bytte eiendomsmegler. Det er Kristian Bull i Sem & Johnsen som nå har fått oppdraget.

Bull er sparsommelig i kommentarene, men skriver i en SMS til Nettavisen at han ikke har noen kommentarer utover å ønske seriøse interessenter velkommen til visning nå til søndag og mandag.

Hyggelig og stabilt

Men prisantydningen er den samme som sist, altså 27,5 millioner kroner. I annonsen fra Sem & Johnsen lokkes det blant annet med et hyggelig og stabilt naboskap i blindveien og godt med idrettsmuligheter for barn i nærområdet.

En ny eier kan se frem til en pen, solrik og skjermet hage midt i byen. Boligen beskrives som et særdeles solid bygget hus med sjarm, store rom og romslige plan.

Luksusboligen er oppgradert de seneste årene, blant annet med et designerkjøkken og nytt varmeanlegg.

Dan Børge Akerø (70) ble ansatt i NRK i 1980, først i Nyhetsavdelingen og deretter i Underholdningsavdelingen.

Les også: Norges dyreste boligstrøk: Her står milliardærene i kø for å komme inn

Kjempesuksess

Akerø begynte sin TV-karriere først som nyhetsoppleser i Dagsrevyen i 1981. Karrieren tok av for alvor da han i 1986 ble programleder i underholdnings- og talkshowet «Senfredag».

På begynnelsen av 90-tallet forlot Akerø NRK for å bli programdirektør i TV 2, der han ga seg i 1996. Etter TV 2 involverte han seg i det internettbaserte pengespillet Global Money Games. Spillet fikk mye kritikk i mediene og ble nedlagt i 1998.

I 2000 var den folkekjære programlederen tilbake i NRK med programmet «Den store klassefesten». Serien ble en stor suksess, men ble likevel stoppet i 2004. I 2008 startet imidlertid NRK en ny runde med serien, og Akerø ledet programmet også denne gangen.

Mette Heitmann Akerø jobbet mange år i TV2, men er nå spesialrådgiver innenfor kommunikasjon ved Oslo universitetssykehus.