Gå til sidens hovedinnhold

Daniel Franck og Ulrikke Døvigen selger luksusbolig med kjempegevinst

Dette er andre gang paret har lagt boligen ut til salgs.

Se bildene av boligen i videoen under:

Eneboligen på tre plan befinner seg på toppen av Akersbakken. Huset beskrives som et unikt townhouse med idyllisk beliggenhet. Med hele seks soverom og et bruksareal på 316 m² er dette en av de større boligene man kan finne på St.Hanshaugen. Prisantydningen er på svimlende 24 millioner kroner.

Les også: Overraskende boligprisfall i Oslo

Franck og Døvigen har flere grunner til at de har bestemt seg for å flytte, og de hadde egentlig planlagt å flytte allerede i 2017.

- En hel enebolig er i overkant for to personer. Vi ønsker en forandring og et bosted som passer livsstilen vår. Vi jobber prosjektbasert og det inkluderer mye reising rundt omkring, sier Franck i en telefonsamtale med Nettavisen.

Trenger ikke så mye plass

Franck sier at de ønsker å leve en enkel livsstil og ikke trenger så mye plass.

- Man trenger ikke mer enn en seng og en dusj, legger han på.

Daniel Franck er tidligere profesjonell snowboardkjører og har konkurrert i blant annet VM og OL. Nå studerer Franck kunst i Stavanger og kona Ulrikke Døvigen er skuespiller og jobber på Rogaland Teater. Likevel blir de boende i Oslo og ønsker å kjøpe en leilighet istedenfor den flotte villaen på St. Hanshaugen.

Les også: Megleren gjorde feil - selger måtte gi prisavslag på 140.000 kroner etter salg av bolig

Boligen ble først lagt ut for salg i 2017, men da ombestemte paret seg. På den tiden var Thon Hotel i gang med å bygge leilighetskomplekser rett ved siden av.

- Det var en helt vill byggeplass tvers over gaten som så krigsherjet ut. Vi følte det ble feil tidspunkt å selge på. Nå er nabolaget smellvakkert og tidspunktet er langt bedre, sier Franck.

Solrik og sentral

Siden sist boligen lå ute på markedet har prisen gått opp fra 19 millioner kroner i 2017 til 24 millioner kroner nå. Franck er fornøyd med prisen og håper eneboligen blir attraktiv i dagens boligmarked. De kjøpte boligen for 13 millioner kroner i 2011. Hvis boligen selges til prisantydning har boligen opp mot doblet seg i verdi.

Les også: Kjøpte hus til 13 mill

Huset ligger sentralt til på St. Hanshaugen med kort avstand til parken.

- Boligen har sol hele dagen lang og vi har et stort uteområde, kommenterer Franck.

Boligens prisantydningen er nok litt høyere enn hva gjennomsnittsnordmannen har råd til. Likevel er det en ting som gjør at boligen er litt mer oppnåelig. Boligen har nemlig en hybelleilighet på 41m² med egen inngang som kan leies ut. De nye eierne kan gjøre utleiedelen større med noen enkle grep, påpeker Franck og anslår at utleiedelen vil da bli på ca. 50m².

Les også: Trakk luksusboligen fra markedet - nå har den dukket opp på Finn igjen