Danmark synder mest med statsstøtte

Danmark er det EU-landet som gir sine bedrifter mest i statsstøtte. «Something rotten in the state aid of Denmark», er den lite flatterende tittelen på en fersk EU-rapport.

Statsstøtte er ikke et positivt ladet ord i EU-kretser. EU-kommisjonen har nylig gått gjennom syndene til de 15 EU-landene, og konkluderer med at Danmark er desidert verst i klassen, skriver EUpolitix.com ifølge den danske avisa Børsen.

Danmark bruker rundt regnet 0,7 prosent av bruttonasjonalproduktet på å redde bedrifter og arbeidsplasser som ellers ikke ville hatt livets rett, mens andelen i Tyskland, Spania og Portugal er 0,5 prosent.

Sverige havner langt ned på versting-lista med bare 0,2 prosent i statsstøtte. Frankrike, som har fått mye oppmerksomhet for sin støtte til bedrifter som Electricité de France (EdF), Alstom, Bull og Air France, havner overraskende nok omtrent midt på lista.

EU-landenes gjennomsnittlige statsstøtte ventes å havne på 0,39 prosent av BNP i år, og det er 0,11 prosentpoeng lavere enn i 2000.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag