*Nettavisen* Økonomi.

Dårlig år etter mindre strømhandel

I fjor registrerte den nordiske kraftbørsen Nord Pool for første gang en nedgang i handelen med strøm. Dermed sank også inntektene for selskapet.

Nedgangen i strøm førte til en sterk nedgang i kraftbørsens egne driftsinntekter - fra 300 millioner kroner i 2002 til 212 millioner kroner i 2003.

Årsaken til den reduserte aktiviteten for Nord Pool er den kalde og tørre høsten i 2002, som førte til svært høye strømpriser og nedgang i strømforbruket vinteren 2002/2003. Det ble handlet mindre strøm enn vanlig ut hele året 2003.

Nord Pools driftsmargin ble også kraftig redusert i fjor og endte på 22,2 millioner kroner. Det er en nedgang på 34,6 millioner kroner fra året før.

- 2002 var et utfordrende år både for det nordiske strømmarkedet og for Nord Pool, fastslår selskapet selv i en pressemelding.

Hvor mange år det tar før strømmarkedet er normalisert igjen, har Nord Pool ikke noe svar på. Med normale nedbørmengder vil det nemlig kunne ta noen år før de nedtappede vannreservoarene er fylt opp igjen.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.