Gå til sidens hovedinnhold

Dårlig bilsalg

August-tallene fra Opplysningsrådet for Veitrafikken viser en markant nedgang i bilsalget. Situasjonen blir neppe bedre av at bilforhandlerne snart må skru opp prisene.

6818 nye personbiler ble registrert i august 2003. Det er 455 færre enn året før, en nedgang på 6,3 prosent. Om årets tall sammenlignes med snittet for august de ti foregående årene, er nedgangen på 9,5 prosent.

Dårlig kurs

I tillegg til sviktende salg, må bilbransjen slite med en stadig svakere norsk krone. Det betyr at prisene enten må settes opp, eller så må bransjen beregne mindre margin.

TV 2 Nettavisen har vært i kontakt med en rekke bilimportører som sier at prisene ikke har økt som følge av den svekkede kronen. Bilimportørenes Landsforening tror imidlertid det bare er et tidsspørsmål før prisene stiger.

- Akkurat som prisene ikke gikk ned fra dag én da kronen styrket seg, har ikke prisene økt etter kronesvekkelsen. Nå nyter kundene godt av den sterke kursen. Om noen måneder forventer vi at prisene øker noen prosent, sier adm.dir. Finn Tandberg i Bilimportørenes Landsforening.

Forhandlinger

Årsaken til tregheten er at importørene ligger i prisforhandler med fabrikkene en til to ganger i året. Derfor tar det tid før valutaendringer fører til prisendringer.

Tirsdagens tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken viser at færre nordmenn henter gamle biler fra utlandet. Det ble importert 2.334 brukte personbiler i august 2003, en nedgang på 25,5 prosent i forhold til august året før.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping