*Nettavisen* Økonomi.

Dårlig børsdag for oljekjempene

Torsdag er det mye rødt å se på Oslo Børs. Statoil er går ned, og Norsk Hydro følger i dragsuget. Også på it-siden er det dårlige tider, Step Stone synker etter resultatfremleggelse på morgenkvisten.

23.10.03 16:46

Statoil falt 2,59 prosent torsdag, og er det selskapet som faller mest av de største. Meglere TDN Finans har vært i kontakt mener årsaken er svakere dollar, skuffende resultater fra Royal Dutch/Shell og korreksjon ned etter at aksjen har holdt seg sterk den seneste uken.

Norsk Hydro følger Statoil nedover, blant annet på bakgrunn av skuffende resultater fra både Royal Dutch/Shell-resultatet og IMC Global, som også produserer kunstgjødsel. Aksjen endte ned 1,04 prosent.

Ikke mye å glede seg over

Før børsåpning torsdag kom tallene fra Step Stone, og i løpet av dagen har aksjekursen falt 8.33 prosent. Med et resultat på minus 1,8 millioner euro i tredje kvartal, var det ikke mye å rope hurra for. Samme kvartal i fjor var ikke stort bedre, med minus 1,7 millioner euro.

Driftsresultatet endte på minus 1,8 millioner euro, og dette er det samme som tredje kvartal i fjor. Omsetningen lå på 4,4 millioner euro, mot 6,6 millioner euro i fjor.

I kvartalsrapporten skriver selskapet at fallet i markedet for online jobbtjenester har har bremset, og at salget stabiliseres, men mener det er for tidlig å varsle en varig oppgang på kort sikt.

Tandberg Data og Telenor ned

Etter gårsdagens kraftige opptur, er Tandberg Data igjen på vei ned. 5,23 prosent har kursen falt i løpet av formiddagen. Om en uke legger selskapet frem resultatet for tredje kvartal.

Til tross for at Deutsche Bank hever kursmålet på Telenor fra 35 til 40 kroner, faller selskapet 0,55 prosent. Investeringsbanken forventer at Telenors vil fortsette å få unna eiendeler, og at det vil være en positiv nyhetsflom rundt selskapet i tiden fremover. Tegn på økt utbytte for neste år er også en vitkig faktor, ifølge Reuters.

Det er rødt å se hos mange av de store selskapene. Blant annet RCCL og Tomra går ned henholdsvis 0,46 og 1,02 prosent.

Motgang til medgang

I løpet av dagen har Norske Skog snudd motgang til medgang, etter at UPM-Kymmene og Stora Enso la frem resultater for tredje kvartal som var bedre enn ventet. Det meldes imidlertid om ingen sterke tegn på bedring i Europa, eller for trykkpapir. Norske Skog endte opp 0,20 prosent.

DnB og Gjensidige NOR har også snudd kursen, og endte opp med respektive 0,82 og 0,38 prosent. Selskapene vil legge frem et felles resultat neste torsdag.

Snakket opp aksjen

Ementor gikk opp 3,19 prosent, etter positive signaler fra Ementor-sjef Arne A. Jensen om økt konsolidering i det nordiske markedet, og at det er på tide med nye oppkjøp.

Hovedindeksen endte ned 0,74 prosent, på 153,17 poeng. Det er 73 selskaper som går ned og 36 som går opp. Torsdag ble det handlet på Oslo Børs for 2,279 milliarder kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.