DNB har inngått en ny avtale med BankAxept og Vipps for kontanttjenester i Norgesgruppens butikker. Den nye «Bank i Butikk»-løsningen vil innebære at kundene kan sette inn og ta ut kontanter via dagligvarebutikkenes bankterminaler.

Den nye tjenesten starter opp midt under koronakrisen, til tross for at dagligvarebutikker fraråder å bruke kontanter i butikken for tiden - av hensyn til smittevern.

Les også: Smittetallet har steget til 0,55

- Hvilke tanker har dere gjort dere om smittevern når tjenesten lanseres midt under denne krisen?

- Tjenesten lanseres som planlagt, da det fortsatt er et behov for kontanthåndtering. Løsningen blir ivaretatt av butikkenes smittevernsløsninger, som har vært svært gode på å kommunisere godt ut mot sine kunder rundt betaling og kontanter, sier Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps - som BankAxept er en del av.

Hun påpeker imidlertid at på grunn av koronakrisen vil de ikke fremme denne løsningen, da det ikke er ønskelig at det håndteres kontanter i butikkene.

Les også: Spinnvill handling da krisen kom: Disse 10 produktene ble revet bort

- Tryggere

Sjef for personmarkedet i DNB, Ingjerd Blekeli Spiten, forklarte tidligere i vår at løsningen krever at kundene må identifisere seg med bankkort og PIN.

- Dette gjør det tryggere for kundene samtidig som det gjør det vanskeligere for kriminelle å utføre økonomisk kriminalitet, sa hun i en pressemelding.

Les også: Dagligvarekjempe sa de satte ned prisene - likevel dyrere enn konkurrenten (+)

Cecilie Skjennald, kommunikasjonsrådgiver i DNB, forteller til Nettavisen denne uken at avtalen de har med Posten om banktjenester gjennom postens filialnett utløper 30. juni 2020.

- Det er kostbart å drifte manuelle banktjenester i over 1350 Post i Butikk-skrankepunkter over hele landet, forklarer hun.

De fleste kundene deres foretrekker nå imidlertid digitale tjenester for å betale regninger, overføre penger eller søke om boliglån.

- For å videreføre Posten-avtalen satte vi som forutsetning at andre banker måtte være med og ta sin del av kostnadene. Det lykkes vi ikke med. Ingen ønsket å dele denne regningen med Dnb, forteller Skjennald.

Si gjerne din mening i avstemningen før du leser videre, artikkelen fortsetter under.

- Dekker 98 prosent av befolkningen

Selv om Posten-avtalen ikke videreføres, vil de altså fortsette å tilby kundene muligheten til å ta ut og sette inn kontanter - bare på en annen måte.

- Den nye kontantløsningen fra Vipps/BankAxept vil ved oppstart i mai/juni 2020 tilby kontanttjenester i cirka 1450 dagligvarebutikker over hele landet. Dette tilsvarer en dekningsgrad på ca. 98 prosent av Norges befolkning, sier Skjennald.

Les også: Dette ville ekspertene gjort med 100.000 kroner (+)

Hun legger til at de forventer at antallet butikker og banker som kobler seg på den nye løsningen for kontanttjenester vil øke etter hvert.