De ansatte hos Netflix har organisert under navnet «Team Trans», og tidligere i uka fikk de nok ved å forlate Netflix' kontor i Los Angeles i ren protest. Budskapet til arbeidsgiveren var klart og tydelig, de mener at showet «The Closer» er transfobisk, skriver CBS News. Å være transfobisk betyr at man viser en avsky eller frykt overfor transpersoner. De har derfor bedt Netflix om å fjerne Chappelle' sitt show fra strømmetjenesten med umiddelbar virkning.

- Dave Chappelle får ikke lov til å suge ut gleden av dette øyeblikket. Dette er et øyeblikk, hvor vi vi alle har slått oss sammen og gjør en innsats. Dette er et øyeblikk, hvor vi forstår at det er en for alle og alle for en, og vi vil ikke stoppe før rettferdigheten er oppfylt, forteller Netflix-medarbeider Ashlee Marie Preston, ifølge CBS News.

Disse er med i en av Netflix' største suksesser:

Showet til stjernekomikeren, «The Closer», hadde premiere på Netflix 5. oktober, og har flere sketsjer rettet mot transpersoner. Hovedpersonen selv har tidligere sagt at «kjønn er et faktum, fordi alle mennesker på denne jorden har måttet komme ut mellom beina på en kvinne», skriver CBS.

Vil ikke bli fjernet

Netflix har ikke gjort noe med showet de siste ukene, og har insistert på at det ikke skal fjernes eller redigeres. Ifølge CBS har selskapet ikke latt sine ansatte å komme med kritikk av showet på sosiale medier. Det har vært «fy, fy. Noen av de ansatte har også sagt at de bli suspendert på grunn av dette, men det har Netflix benektet på det sterkeste. De har imidlertid kommet med en uttalelse i kjølvannet av protestene.

Les også: Mannen bak Netflix-suksessen «Squid Game» slår tilbake etter sterke anklager

- Vi verdsetter våre transkolleger og deres allierte, og vi forstår smerten som har blitt forårsaket i dette tilfellet. Vi respekterer avgjørelsen til enhver ansatt som velger å gå ut, og vi erkjenner at vi har mye mer arbeid å gjøre internt i Netflix og med innholdet vårt, sier en talsperson for selskapet til CBS Los Angeles.

En av de største stand up-komikerne

48 år gamle Chappelle har holdt på med stand up i drøye 30 år, og er av mange regnet som en av de største stand up-komikerne noensinne. Han har vunnet fem Emmy-priser og tre Grammy-priser. Chappelle har også en lang karriere som skuespiller, og har blant annet vært med i filmer som «Robin Hood (1993)», «Con Air (1997)» og «Den helskrudde professoren (1996)», skriver Wikipedia.

Les også: Slik ble Donald Trump inspirasjon for «Squid Game»: - Skrekkhistorie

I 2016 skrev 48-åringen en svimlende avtale med Netflix, som garanterer utrolige 20 millioner dollar per Netflix-spesial.