Gå til sidens hovedinnhold

De avgjør Tromsø-OLs skjebne

Personene på bildet over møtes førstkommende mandag for å avgjøre skjebnen til Tromsø-OL.

Mandag 6. oktober møtes Idrettsstyret i Norges idrettsforbund for å i praksis avgjøre om det blir ja eller nei til Tromsø-OL.

Etter at tre konsulentselskaper avslørte at Tromsø-OL blir dobbelt så dyrt som det fremgikk i søknaden om statsgaranti fra Tromsø 2018, har skepsisen økt betraktelig.

Idretten avgjør
Kulturminster Trond Giske uttalte tirsdag at det er en forutsetning for Tromsø-OL at Norges idrettsforbund ønsker OL til Tromsø og at den også betaler 22,3 prosent av alle anleggskostnader.

Anleggskostnadene var stipulert til 2,5 milliarder kroner av Tromsø 2018, mens konsulentrapporten viser en kostnad på 3,7 milliarder.

- Før konsulentrapporten kom på bordet trodde vi at vår kostnad kom til å bli omlag 560 millioner kroner. Rapporten i dag viser at vår reelle kostnad blir omlag 825 millioner kroner. Det er en dramatisk økning som helt klart gjør det vanskeligere for oss å kunne si ja, sier idrettspresident Tove Paule til Nettavisen.

Mer enn ett års budsjett
Fra tippemidlene mottar norsk idrett totalt 648 millioner kroner i 2008.

- Tallene viser at vi må bruke mer enn helt års anleggsbudsjett kun på Tromsø-OL, sier Paule.

Døren ikke lukket ennå
Idrettspresidenten vil allikevel ikke avskrive Tromsø-OL helt.

- Nå må vi sette oss ned og se nøye på vårt samfunnsoppdrag i forhold til vårt idrettspolitiske dokument. Hva avgjørelsen blir på mandag vet jeg ikke, sier hun.

Visepresident Odd-Roar Thorsen er også forsiktig med å si noe om utfallet av mandagens møte.

- Som alle andre er jeg i overkant overrasket over tallenes størrelse. Det er allikevel for tidlig å avskrive Tromsø-OL. Nå skal vi se på saken grundig før mandagens møte, sier Thorsen.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her