*Nettavisen* Økonomi.

De beste 3G-mobilene

Det nye mobilnettet er oppe og går, og TV 2 Hjelper deg har testet de nye, superraske mobiltelefonene. Sjekk vinneren her.

09.02.06 22:26

Vi har vært på jakt etter den beste 3G-telefonen til hvermannsen. Det betyr at vi i vår test for TV 2 Hjelper Deg har lagt stor vekt på brukervennlighet og enkelhet.

God dekning
Vi har også lagt vekt på at mobilen skal kunne brukes på høyhastighetsnett over størstedelen av landet, og støtte for både Umts og Edge har derfor veid tungt i vår vurdering av mobilene. Vi har altså ikke vært ute etter den mest avanserte 3G-mobilen, men den som flest mulig nordmenn vil ha glede og nytte av i hverdagen i dag.

De telefonene vi nå har hatt inne til test er blant de første gode 3G-telefonene her til lands. De skilles likevel betydelig i lanseringstidspunkt, noen som også gir seg klart utslag på resultatene.

Her kan du lese mer om hva 3G er og hva du kan gjøre med de nye mobilene

Sony Ericsson og Motorola stilte begge med enkelte modeller som er nesten ett år gamle og har nye rundt hjørnet som dessverre ikke rakk vår test.

I det hele tatt er dette typisk for markedet for 3G-telefoner i øyeblikket, det er mye spennende like rundt hjørnet.

Med i testen er Sony Ericsson K600i, Sony Ericsson Z800, Nokia N90, Nokia N70, Nokia 6680 og Motorola E1000.

Her kan du lese hele testen og se flere bilder av mobilene.

Nokia N70

Klikk på bildet for å forstørre.

******

+ En solid og god telefon, med veldig godt kamera og god kvalitet på videopptaket. Telefonen støtter både edge og umts, har godt menysystem og er svært enkel å sette opp med mms, wap og e-post. Veldig god lyd i mp3-spilleren.

- Skjermen skuffer, og er sammen med 6680 blant testens dårligste. Lang oppstartstid og dårlig batterlevetid er også noen ankepunkt.

Les mer om Nokia N70

Nokia N90

Klikk på bildet for å forstørre.

*****

+ Objektivt sett er dette testens beste telefon, med fantastisk skjerm og kamera. Videokvaliteten er den beste på markedet og kan virkelig brukes til noe. Brukervennlig og enkel programvare. God lyd i mp3-spilleren og gode taster. Og pluss for å støtte både edge og umts.

- N90 er testen største og tyngste telefon. Den tar lang tid å starte opp, og kan være litt avansert for hvermannsen. Den er også testens dyreste. I tillegg har den mange vridbare deler som er utsatt for slitasje, og dårlig batterlivetid.

Les mer om Nokia N90

Nokia 6680

Klikk på bildet for å forstørre.

*****

+ En brukervennlig telefon med akseptabelt kamera. Støtter både umts og edge, og har eksternt minnekort.

- Dårligere skjerm enn de fleste andre i testen og litt plastikkfølelse i utformingen. 6680 er dårlig på video og blir for dyr i forhold til den oppgraderte N70. Dårlig batterilevetid.

Les mer om Nokia 6680

Sony Ericsson K600

Klikk på bildet for å forstørre.

****

+ Testens minste og kanskje lekreste telefon, god ordbok og gode menyer. Bra skjerm og akseptabelt kamera, og god lyd i mp3-spillere. Veldig god radio og batterilevetid.

- K600 har dårlige taster, lite brukervennlig programvare og er dårlig på video. Har vonde taster og ikke støtte for eksternt minnekort. Støtter heller ikke Edge, og passer følgelig best for folk i byen.

Les mer om Sony Ericsson K600

Sony Ericsson Z800

Klikk på bildet for å forstørre.

***

+ Z800 er en brukervennlig telefon, god ordbok og gode menyer. God lyd på mp3-spilleren. Bra skjerm og veldig god batterilevetid

- Mobilen har dårlige taster, lite brukervennlig programvare og er dårlig på video. Den har vonde taster, støtter ikke Edge og er relativt dyr.

Les mer om Sony Ericsson Z800

Motorola E1000

Klikk på bildet for å forstørre.

**

+ Godt og morsomt menysystem, veldig bra skjerm, lettfattelig og avansert synkroniseringsprogram, god lyd i høyttalere og gode multimediaegenskaper. E100 støtter både Edge og Umts. Telefonen er billig og leveres med testens største minnekort.

- En programvarefeil gjorde at vi ikke fant bildene eller videosnuttene vi tok. Legg til dårlig batterilevetid, og det blir jumboplass på Motorola.

Les mer om Motorola E1000

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.