*Nettavisen* Økonomi.

De beste laptop-tilbudene

TV 2 Nettavisen presenterer Norges største prissammenligning på bærbare datamaskiner.

24.10.05 10:57

Bærbare datamaskiner er i skuddet, og i Norge blir det nå solgt flere bærbare enn stasjonære datamaskiner.

Var tunge og trege
Tidligere var det slik at bærbare datamaskiner var mer flyttbare enn de stasjonære. Samtidig kostet de nærmest det hvite ut av øynene. Ytelsen var også langt dårligere enn det en kunne forvente å få på en stasjonær maskin.

Slik er det ikke lenger. Bærbare datamaskiner kan en i dag få fra rundt 6000 kroner, og de letteste maskinene veier ikke særlig mer enn én kilo.

Utviklingen går fort fremover
Selv om du fortsatt får mer ytelse for pengene med en stasjonær maskin, kan en i dag få bærbare maskiner som ikke står langt tilbake for stasjonære maskiner på noen område. Det selges nå datamaskiner som er spesiallaget for de som er glad i å spille de tyngste og beste spillene.

Problemet med svært kraftige maskiner, er at de utvikler mye varme og bruker mye strøm. Det har den negative konsekvensen at de bråker mye for å kunne dytte unna varmen, i tillegg til at de sluker mye batteri. Det betyr dårlig batterikapasitet.

Ikke for spill
Derfor velger de aller fleste som vil ha en bærbar, en maskin som overhode ikke er egnet til spill. Som oftest bruker en bærbare på forelesninger, på reiser eller på jobben. Her har en som oftest ikke behov for gode spillegenskaper.

Når en ikke leter etter den tøffeste spill-ytelsen, trenger en heller ikke å bruke mye penger på en laptop. Vi har derfor utfordret en rekke leverandører til å levere det beste tilbudet de klarer til maksimalt 8000 kroner.

Største sammenligning i Norge
Med flere nye aktører som Elkjøp og Dell, er dette nå trolig Norges største prissammenligning på komplette datamaskiner.

Vi påpeker at dette ikke er en fysisk test av maskinene, men kun en tilbudsundersøkelse der tilbudene vurderes etter beste evne ut i fra spesifikasjoner.

Hva får du for 8000 kroner?

Les om de forskjellige tilbudene under:

Digital Impuls
MPX
PSdata
Dell
Elkjøp
PCutstyr
Mamoz
Netshop
Multicom

Annonsebilag