Gå til sidens hovedinnhold

De beste laptop-tilbudene

Er du ute etter en virkelig god laptop, bør du lese videre. TV 2 Nettavisen har samlet de beste tilbudene på kraftige bærbare datamaskiner.

Bærbart blir stadig mer populært. I Norge selges det nå flere bærbare enn stasjonære datamaskiner.

Tar mindre plass
Årsaken er ganske åpenbar: Maskinene tar mindre plass. I tillegg er du ikke avhengig av å sitte ved skrivebordet for å benytte maskinen.

Fordi en nå kan få bærbare datamaskiner som praktisk talt er like kraftige som de beste stasjonære maskinene, er det ikke mange gode argumenter for å velge stasjonært lenger.

Litt dyrere
Ulempene med bærbare maskiner er at de er noe dyrere, og at de er vanskeligere å oppgradere. En har også i de fleste tilfeller langt større skjerm på en stasjonær maskin. Det er likevel ikke noe som hindrer en i å benytte en egen skjerm på en laptop.

Denne gangen har vi utfordret nettbutikkene til å levere et tilbud på en så bra bærbar datamaskin som mulig for 16.000 kroner. Dette er med andre ord datamaskiner for deg som vil ha noe av det beste en kan få, og som vil bruke datamaskinen til tunge programmer og spill.

Ingen små maskiner
Ingen av aktørene har valgt å levere datamaskiner i den ultraportable klassen, som er langt mindre enn vanlige bærbare datamaskiner, men som til gjengjeld gir langt mindre ytelse for pengene.

Mens alle butikkene, med unntak av Dell, valgte AMD-baserte løsninger for de kraftige stasjonære, har alle denne gangen valgt Intel-baserte maskiner. Alle maskinene kan også smykke seg med merkenavnet Centrino, som betyr at den må ha en Pentium M-prosessor, samt brikkesett og trådløst nettverk fra Intel.

Store skjermer
På skjermfronten har alle gått for relativt store utgaver. Den minste skjermen er på 15 tommer, mens den største er på hele 17 tommer. De fleste maskinene er også i bredformat. De er relativt store maskiner som ikke egner seg best for reiser, men mer som skrivebordserstatter.

Den letteste maskinen er på 2,75 kilo, mens den tyngste er på 4,5 kilo.

Med et tak på 16.000 kroner kommer det neppe som noen overraskelse at alle maskinene er utstyrt med minimum én gigabyte med minne. Tre av ni har faktisk valgt å doble dette.

Kraftige skjermkort
På skjermkortsiden er alle maskinene utstyrt med kort som egner seg godt for spill, og et par er fullt på høyde med virkelig kraftige stasjonære maskiner. Batterikapasiteten varierer derimot voldsomt, fra rundt 2 til 4,5 timer.

Digital Impuls fortsetter å imponere med sine tilbud, og ser ut til å igjen ut til å levere det beste tilbudet. Konkurransen er likevel knallhard om tittelen, særlig mot MPX og Netshop.

Skal du derimot ha en kompromissløs spillmaskin, er Multicom-maskinen det beste alternativet, med det som er rundens klart beste skjermkort og en stor skjerm.

Se en oversiktstabell over alle tilbudene her, og les mer om de spesifikke tilbudene under.

Digital Impuls
PS Data
Mamoz
Elkjøp
Multicom
Dell
PCutstyr
MPX
Netshop

Vi understreker at dette er en tilbudsammenligning, ikke en test av produktene. Tilbudene er vurdert ut i fra spesifikasjoner.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg