Gå til sidens hovedinnhold

De billige direktebankene forsvinner

Direktebankene som ble opprettet på 1990-tallet forsvinner tilbake inn i storbankene. For mange kunder betyr dette høyere gebyrer og lavere innskuddsrenter.

På 1990-tallet ga internett og teleteknologiutviklingen en rekke bankeetableringer med gunstige kundebetingelser. Men i løpet av de siste årene har mange av de nye bankene forsvunnet igjen, skriver Dagens Næringsliv.

Gjensidige Nors direktebank Parat24 ble innlemmet i morbanken i fjor høst, og kundene får denne uken samme betingelser som Gjensidige Nor Sparebanks kunder har. Det vil si at gebyrene blir høyere og innskuddrentene blir lavere.

Gjensidige Bank er en annen direktebank som var prisledende på bankinnskudd på 1990-tallet. Helt frem til sammenslåingen med Sparebanken Nor like før årtusenskiftet, da var det slutt.

Postbanken var lenge høyt på listen over banker med gunstige boliglån. Etter sammenslåingen med DnB varte imidlertid ikke topplasseringen lenge. Dine pengers rentebarometer viser at Postbanken har falt fra en 21. plass i 1997 til 130. plass i 2002.

Fondsdistribusjonsselskapet Acta skulle for tre år siden bli et mer komplett finanskonsern. Men aksjemarkedet stupte, og Acta krympet. Tidligere i år ble Acta Bank solgt til Sandnes Sparebank.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene