*Nettavisen* Økonomi.

De billigste mobilabonnementene

Du kan lett spare et par tusenlapper i året ved å velge rett mobiloperatør. TV 2 Nettavisen gir deg oversikten over de billigste abonnementene.

16.02.04 07:28

Det er store forskjeller mellom det dyreste og det billigste mobilabonnementet. Ifølge tall fra Post- og Teletilsynet, kan du spare over 2.500 kroner i året ved å bytte mobiloperatør.

Teletopia billigst

Vi har tatt utgangspunkt i en gjennomsnittsbruker, som har 20 samtaler i uken med en varighet på til sammen ti minutter. I tillegg kommer ti tekstmeldinger. Hoveddelen av samtalene skjer om kvelden, og 14 av de 20 minuttene er til andre mobiltelefoner.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Har du skiftet mobil-abonnement de siste to åra?
Ja, ble billigere
Nei, men burde
Nei, er fornøyd
Bryr meg ikke

Se resultat

Den klart billigste mobiloperatøren er Teletopia, med sitt T3 Prelaunch-abonnement. For en måned koster det deg 156,09 kroner å bruke mobilen.

Bare for Oslo-boere

- Grunnen til at vi er så billige, er fordi vi bygger det tredje mobilnettet i Norge. Andre operatører er videreformidlere av Telenor og Netcoms produkter, mens vi er uavhengig av deres priser, forteller administrerende direktør Robert Hercz til TV 2 Nettavisen.

Det er imidlertid ikke alle i Norge som kan nyte godt av de lave prisene. Foreløpig er Teletopia-nettet bare utbygd i sentrale deler av Oslo og Bærum. Men T3-abonnenter kan ringe til hele verden, og omvendt.

T3 Prelaunch-abonnementet ble lansert i oktober i fjor, og det er noen tusen kunder som har kommet til siden det. Interessen har vært stor, selv om selskapet ikke har markedsført produktet sitt.

Differanse på over 200 kroner i måneden

Neste selskap på listen er Tele2, med sitt Tele2 Scratch-abonnement. Her må du ut med 197,80 kroner for samme bruk.

Det desidert dyreste alternativet, er å ha et NetCom eller Telenor kontantkort. Da må du betale 368,51 kroner i måneden. Også You Plus har en stiv pris, til 366,79 kroner.

Differansen mellom det dyreste og det billigste abonnementet er hele 212 kroner i måneden. På ett år kan du da spare over 2550 kroner.

Her ser du de billigste alternativene:

Selskap

Pris

Teletopia - T3 PreLaunch

156,09 kroner

Tele2 - Tele2 Scratch

197,80 kroner

Chess - Move

200,25 kroner

Combitel Netw. - Combitel Inve.

205,97 kroner

You - You Only

206,83 kroner

Symfonika AS - Opera

218,01 kroner

Combitel Netw. - Pluss Anno

219,33 kroner

Chess - Connect

227,01 kroner

Symfonika AS - Classic

227,01 kroner

Tallene er hentet fra www.telepriser.no. TV 2 Nettavisen tar forbehold om feil og endringer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.