*Nettavisen* Økonomi.

De er rikest i Sverige

H&M-toppen Stefan Persson troner øverst på listen over Sveriges rikeste, sammen med finansmannen Fredrik Lundberg og hans døtre.

08.12.03 11:34

Øverts på formuestoppen i Sverige, troner finansmannen Fredrik Lundberg med 1,45 milliarder svenske kroner. På andre plass følger styreformann og Hennes & Mauritz-aksjonær, Stefan Persson med 1,2 milliarder kroner.

Dette skriver den svenske avisen Expressen, og viser til tall som Dagen Industri har hentet inn.

Fredrik Lundberg betalte 22 millioner kroner i fornuesskatt i 2002, i følge tallene. Lundberg er blant annet blant de største aksjonærene i det svenske investeringsselskapet Industrivärden.

Finanstoppen Melker Schörling - i styret for blant andre Assa Abloy og Securitas - har en formue på 970 millioner kroner. Det holder til fjerdeplass på listen.

På de neste plassene følger arvingene: Først Carl-Johan Persson, sønn av H&M-toppen Stefan Persson. Han er god for vel 750 millioner. På plass nummer fem og seks kommer Lundberg-døtrene Kataraina og Louise, med 600 millioner hver.

På 12. plass finner vi den dansk-fødte Maersk McKinney-arvingen, Ane Uggla, med 255 millioner kroner. Som den første fra Wallenberg-familien, finner vi Peter Wallenberg på 14 plass.

Mediearvingen Åke Bonnier fyller listens 19.plass med sine 202 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.