Gå til sidens hovedinnhold

De er rikest i Sverige

H&M-toppen Stefan Persson troner øverst på listen over Sveriges rikeste, sammen med finansmannen Fredrik Lundberg og hans døtre.

Øverts på formuestoppen i Sverige, troner finansmannen Fredrik Lundberg med 1,45 milliarder svenske kroner. På andre plass følger styreformann og Hennes & Mauritz-aksjonær, Stefan Persson med 1,2 milliarder kroner.

Dette skriver den svenske avisen Expressen, og viser til tall som Dagen Industri har hentet inn.

Fredrik Lundberg betalte 22 millioner kroner i fornuesskatt i 2002, i følge tallene. Lundberg er blant annet blant de største aksjonærene i det svenske investeringsselskapet Industrivärden.

Finanstoppen Melker Schörling - i styret for blant andre Assa Abloy og Securitas - har en formue på 970 millioner kroner. Det holder til fjerdeplass på listen.

På de neste plassene følger arvingene: Først Carl-Johan Persson, sønn av H&M-toppen Stefan Persson. Han er god for vel 750 millioner. På plass nummer fem og seks kommer Lundberg-døtrene Kataraina og Louise, med 600 millioner hver.

På 12. plass finner vi den dansk-fødte Maersk McKinney-arvingen, Ane Uggla, med 255 millioner kroner. Som den første fra Wallenberg-familien, finner vi Peter Wallenberg på 14 plass.

Mediearvingen Åke Bonnier fyller listens 19.plass med sine 202 millioner kroner.