Gå til sidens hovedinnhold

Deli de Luca-butikk kaster ut alle kjøtt-produkter: - Vi skal sette standarden

Onsdag formiddag åpner Deli de Luca-kjeden sin aller første konseptbutikk med kun veganske og vegetariske varer.

Butikken ligger i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka i Oslo i lokalene til den første Deli de Luca-butikken, som ble åpnet i 2003. Nå finner du derimot Veggie de Luca her - et rendyrket vegan- og vegetarkonsept.

- Dette er første rene vegetarbutikken vi åpner, og det i lokalet til den første butikken vi åpnet i 2003. Det synes vi er ganske kult. Du ser at trendene endrer seg, det går i en sunnere retning. sier Tormod Lier, og fortsetter:

- Vi har troen på dette. Vi skal sette standarden. Så er det begrenset hvor mange sånne butikker det åpnes i Norge, og det er heller ikke tilfeldig at den første åpner på løkka – her mange trender settes.

Les også: Nye koronatiltak: Her blir kunder nektet adgang til matbutikken

Lokalene i den nye konseptbutikken skiller seg umiddelbart ut fra de tradisjonelle Deli de Luca-butikkene vi har blitt vant til i Norge. Temaet er grønt, og det legges til rette for at kunder skal kunne sitte å nyte et måltid eller en kaffekopp.

- Ønsker du å sitte her i tre-fire timer fordi det er så hyggelig, så er du hjertelig velkommen. Her skal du være trygg på at alt er ferskt og nysmurt. Vi skal lage det du liker. Vi satser mer i en kaffebar-retning. Mer kvalitet.

Det vil også være mulig å kjøpe såkalte «støtteprodukter» i butikken, som for eksempel frossenmat eller pålegg - og alt er selvfølgelig vegetar. Til og med smågodtet i butikken.

- Det håper vi kundene setter pris på, smiler den daglige lederen.

I selve hjertet av butikken, finner man en disk hvor de ansatte smører ferske varer på bestilling.

Les også: Advarer mot Norwegian-smell for flere hundre tusen nordmenn: - Da er løpet kjørt

Lier kan fortelle at butikken vil «leve» til alle måltider med spennende frokost produkter fra 06:00-10:00, fristende lunsjtilbud fra 10:00 – 14:00 og spennende middag/snacking fra 14:00 – 20:00. Ambisjonen er å sette et ordentlig fotavtrykk på Grünerløkka med Veggie de Luca.

- Vi kan snakke mye om utvalg, sortiment og de tingene der, men det er disse menneskene som utgjør forskjellen, sier Lier, og ser på de ansatte som er i full gang med å dandere dagens første baguetter.

- Ambisjonen er å begeistre kundene hver dag med god mat, god kaffe og gode tilbud.

I dag er Deli de Luca etablert i i 70 Esso-stasjoner i Norge, og Lier forteller også at det er i kjedens ønske å opprette flere vegetaravdelinger langs norske veier.

- Delkonsepter fra det vi får til her vil også implementeres i forskjellige butikker langs veien, så dette blir masse læring. Det er burger, boller og pølser som er bestselgerne langs veien i dag, men vi ser også at det er etterspørsel etter et sunnere alternativ. Ambisjonen er å sette en helt ny standard innenfor «convenience». Konkurransen har aldri vært tøffere når det gjelder mat på veien, men ambisjonen våres er at vi skal være best – best på det folk vil ha.

I utgangspunktet ville Deli de Luca ønsket en stor feiring i forbindelse med åpningen av sin nye butikk på Grünerløkka, men i tråd med koronasituasjonen i landet har de valgt en mer lavmælt tilnærming til det hele.

Les også: Vil skjerpe krav til boligkjøpere: - Det kan hindre spekulasjon

Kommentarer til denne saken