*Nettavisen* Økonomi.

Dell troner på topp

Foto: Dell

Dell er verdens største produsent av datamaskiner, og nå er de størst i Norge også.

12.08.05 13:45

Dagens tall fra analyseselskapet IDC for andre kvartal viser at Dell er størst i Norge på salg av datamaskiner. Veksten har vært på nesten 100 prosent i forhold til samme kvartal i fjor, tilsvarende en økning på 30.000 solgte enheter. Størst vekst har Dell i bedriftsmarkedet med en økning på 120,1 prosent og en markedsandel på 50,5 prosent for bedrifts-PCer.

Vokser raskt
- Dell Norge leverer et solid bidrag til totalen med en spesielt sterk økning i bedriftsmarkedet. Med en veksttakt som er det dobbelte av markedet, viser vi i Norge at vi følger trenden i resten av verden, sier Michael Jacobs, General Manager for Dell i Norge og Sverige i en pressemelding.

På serversiden har Dell vokste med 57 prosent, noe som er tre ganger markedsveksten på 16,4 prosent. I dag har Dell en markedsandel på 26,5 prosent i servermarkedet, en posisjon som ifølge Michael Jacobs skal styrkes ytterligere.

I bedriftsmarkedet for bærbare PCer opprettholder Dell sin sterke posisjon i toppen med en markedsandel på 23 prosent. Her er de riktignok ikke størst, men er slått av Lenovo med 55 enheter.

Gigantoverskudd
Dell la i dag også frem resultater for bedriften på verdensbasis. Selskapet hadde i andre kvartal et overskudd på 1,02 milliarder dollar. Dette er en vekst på 32 prosent i forhold til samme periode i fjor. Omsetningen var på 13,4 milliarder dollar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag