Gå til sidens hovedinnhold

- Den norske bokbransjen brenner årlig to millioner uleste bøker

- Det tilsvarer 1000 tonn med uleste bøker. Hvor bærekraftig er det?

Det er i Nettavisen-podcasten Stavrum & Eikeland som kommer på lørdag, at multikunstner og gründer av Bookis - Lasse Brurok - går rett i strupen på den norske forlagsbransjen.

- Min oppfatning er at bokbransjen hater oss, sier Brurok.

Slik åpner nyeste episode av podkasten Stavrum & Eikeland, som slippes lørdag morgen. Se Brurok gå løs på den norske bokbransjen:

Fra yrkesmilitær til gatekunstner

Han var yrkesmilitær i åtte år, men trengte en forandring. Dermed hoppet han av for å bli gatekunstner. Flere av hans kunstverk ser man flere steder i Norge, blant annet på Grønland i Oslo og i Svolvær.

Nå terger han på seg hele den norske bokbransje-mafiaen gjennom å selge brukte bøker på nett. I januar alene solgte Bookis bøker for 10 millioner kroner.

Skal bli den største bokhandleren i Europa

Lørdag morgen kan dere høre Brurok i podcasten Stavrum & Eikeland hvor han forteller om hvordan han skal revolusjonere den norske bokbransjen og hvordan han i løpet av kun noen få år skal bli den største bokhandleren i Europa. Han er også forfatterens beste venn og helt hekta på gatekunst.

Her kan du høre flere episoder av Stavrum & EikelandAcast eller Spotify eller Apple podcasts.

Gjester har vært tidligere statsminister i Danmark, Helle Thorning-Schmidt, statsminister Erna Solberg, Ap-leder Jonas Gahr Støre, NRKs Fredrik Solvang, friidrettspappa Gjert Ingebrigtsen, finanstopp Knut Brundtland, skipsreder Herbjørn Hansson, samt investorer som Jens Ulltveit-Moe, Jan Petter Sissener, Kristian Adolfsen, Johan H. Andresen og Reynir Indahl, for å nevne noen.

Les også

Erik Bertrand Larssen hadde alt - så raknet det: - Jeg har aldri følt slik skam før - jeg trenger hjelp

Les også

Listhaug langer ut mot miljøer som ikke følger opp smittevern og vegrer seg mot vaksinering