Skal vi være helt ærlige, så er det langt mellom stand up-komikerne blant toppsjefene på Oslo børs. Det er en og annen Birken-deltaker, men det er sjeldent man får følelsen av at Norge har gått glipp av en vitsemaker eller en stor retoriker.

Sånn sett kommer den nye Hydro-sjefen Hilde Merete Aasheim til sine egne. Eller som ABG Sundal Collier sa det i årets minst politisk korrekte epost til sine kunder: «Hun fremstår ikke som særlig karismatisk, men veldig målorientert og har levert på målene hun har fått».

– Haha, det er klassisk. Kvinner blir oftere dømt ut fra personlighetstrekk i stedet for kompetanse. Om nye mannlige toppsjefer ser man sjelden eller aldri en kommentar i slike eposter til kunder om hvorvidt de er karismatiske eller ikke, sier investor Ragnhild Wiborg til Dagens Næringsliv.

I det siste har det ikke vært så mye å le av i Hydro, hvis ikke vi teller med konkurrentenes skadefryd.

Aksjekursen har falt jevnt og trutt og i går ble selskapet rammet av et hackerangrep som fortsatt gjør at hjemmesiden ligger nede. Det hadde nok hjulpet på humøret om toppsjefen kunne dratt en one liner, men det ville være enda bedre om Hydro-organisasjonen løste problemet og fikk opp igjen nettsidene sine.

Meldingen besøkende får er lite oppmuntrende: «IT-systemene i de fleste forretningsområdene er påvirket og Hydro bytter til manuelle operasjoner så langt det er mulig».

Ha ha.

Spøk til side: Den nye Hydro-sjefen Hilde Merete Aasheim har vært regnet som et ledertalent og hatt en stigende stjerne i hele sin karriere.

Det tror jeg også er det underliggende budskapet som ABG Sundal Collier har ment å sende til sine par hundre kunder på epost. At den nye sjefen nå trer inn i kategorien «hvite, middelaldrende menn», kommer med stillingen.

Det er kanskje en riktig karakteristikk av Hilde Merete Aasheim, og det tror jeg hun lever greit med.

For det er heller ikke første gang jeg har hørt tilsvarende om mannlige toppledere uten at det har kalt på sympatierklæringer fra andre, ikke-karismatiske ledere.

Foreløpig virker det som om børsen tar nyheten om at Aasheim ikke er så karismatisk, med stor ro.

Aksjekursen er på vei opp og det er forhåpentligvis IT-systemene også.

Kanskje det endelig blir noe å smile av?

PS! Hva mener du? Trenger toppsjefer å være karismatiske? Skriv et leserinnlegg!