Den særeste mobilen

Den ser ut som en stor leppestift, men har virkelig futt under panseret. Fungerer Nokias spesielle 7380 også som mobiltelefon?

Nokia 7380 er en del av finnenes «L'amour»-kolleksjon, og den lille mobilen har høy designfokus. Her kan du lese om de andre fashion-telefonene i serien.

Dette er selskapets andre mobiltelefon i leppestiftform. Først ute var art deco-mobilen 7280, som vi testet for et år siden .

Ikke noen taster
Ett år senere er både design og funksjonalitet betraktelig oppgradert, men holder det til å lokke mobilkjøperne utpå en ny formfaktor?

Det mest iøynefallende med 7380 er mangelen på tastatur. Du styrer menyene, taster sms og nummer ved hjelp at et lite scrollehjul, noe som for de fleste vil kreve ganske mye tilvenning.

Selve navigeringen i menysystemet fungerer overraskende bra, men det tar laaang tid å skrive sms-er eller legge til kontakter.

Riktig nok forutsier telefonen hvilke ord du prøver å skrive og legger de neste bokstavene klar for deg, men tastingen tar like fullt sin tid.

Speilblankt
Du kan for eksempel glemme å ringe kontofonen. Før du har fått tastet inn kode og fødselsnummer slår tidssperren på tjenesten inn og kaster deg ut.

Skjermen er også skjult når telefonen er i dvalemodus, og hele fronten fungerer som speil. Selve displayet er ganske lite, så mye internettsurfing og e-postlesing blir det neppe. Da gjør det kanskje ikke så mye at 7380 ikke støtter høyhastighetsteknologien Edge.

Mer imponerende er det innebygde kameraet med hele to megapikslers oppløsning, og du føler deg passe James Bond når du tar bilder.

Digre propper
Minnet i telefonen er på 52 MB og kan ikke utvides med ekstra minnekort. Dermed får du plass til en del bilder, men 7380 er ikke noen musikkmobil.

Til gjengjeld har telefonen innebygd radio som fungerer bra. Det eneste vi har å klage på er de medfølgende øreproppene, som er både store og stygge. Selve pluggene er på størrelse med en femtiøring, og du skal ha bra store øreganger for at de passer komfortabelt.

Det spesielle designet vekker også oppsikt, både ute på byen og ellers. TV 2 Nettavisens tester holdt på å bli stående fast på flyplassen i Paris, fordi det franske sikkerhetspersonalet nektet å tro 7380 var en telefon. Et godt tips er å ha strøm på batteriet slik at du kan vise at det er en mobil du har i veska, ikke en springkniv.

Konklusjon
Dette er en mobil som du enten elsker eller hater. 7380 er blant de stiligste mobilene på markedet, og i alle fall av de særeste designmessig.

Nokias siste designtelefon er kanskje best egnet som en nummer to-mobil, den du tar med på byen når mobilen ikke skal ta for mye plass i veska eller skjortelomma og du føler et behov for å imponere litt.

Men det koster å være kul, rundt 4.700 må punge ut for en 7380 uten binding.

Vi anbefaler deg å dra innom en telebutikk og prøve mobilen før du kjøper den. Du merker fort om det uvante navigasjonshjulet kommer til å irritere vettet av deg eller om du får til å bruke det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.