Denne appen redder tidsklemma: - Gir familien full oversikt

Foto: (Getty Images/Maskot)

Få ting gjort. Få kontroll. Få mer tid. Denne appen er et virkelig Kinderegg som alle bør ha.

Nettavisen økonomi vil i en serie saker guide deg til appene som gjør hver dag og hverdagen enklere, bedre og mer effektiv.

Vi starter med en app som bør være en av de første du installerer og bruker: To-Do. Som er arvtageren til den vidunderlige appen Wunderlist.

Den opprinnelig tyske appen ble laget i Berlin i 2011 av 6 Wunderkinder, men Microsoft kjøpte selskapet (og dermed appen) i 2015.

Det appen gjør er å lage lister. Enkle og greie, oversiktlige lister. Disse listene kan du dele med familie, venner og andre som også kan oppdatere listene. Listeelementene kan redigeres og fjernes som oppgaver.

Høres det enkelt ut? Det er helt korrekt. Det er veldig enkelt, og effektivt. Derfor fungerer det også. Å lage en liste, oppdatere den og dele den tar noen få minutter.

Skal du på reise, ha oversikt over hvem det er kjøpt julegaver til, hvilke dugnader du skal delta på eller handelister for det du har glemt å kjøpe med (eksempelvis hvis det faktisk ikke er øl i kjøleskapet hjemme).

Det å ha oversikt over familiens favoritter på matfronten kan være utfordrende. Derfor har min familie en liste med 17 retter vi alltid kan lage. Den blir tidvis redigert av Frida på 10 år med ting som "Pizza fra Domino's" - men det kan enkelt fjernes igjen.

Appen er gratis, men tok betalt om du trengte ekstra lagringsplass tidligere.

Du kan også bruke appen for å lage egne oppgavelister over ting du, eller din ektemann eller barna skal gjøre:

Det er mange oppgaver som kan delegeres og deles. Her er det bare oppgaver fra barn (pakke liste Grimsta) og kone, samt en reminder til seg selv for å sjekke ting man skal gjøre. Du kan også legge notater på ting du skal gjøre hvis noe må forklares nærmere (eksempelvis: Det er ikke å gå med søpla å bære den ut i gangen).

Det er mulig å bruke både gamle Wunderlist og nye to-do en stund til, men Microsoft har sagt de prioriterer utviklingen på den nye appen.

Slik ser reklamebildet for to-do ut. Det er mest for å vise at du kan tilpasse utseendet litt som du vil.

Wunderlist er tilgjengelig på Mac, Android, iPhone, web, chromebook, Windows og Kindle Fire. Du kan laste ned programmet gratis her.

Vi anbefaler faktisk å begynne med Wunderlist, siden den appen er noe enklere enn Microsoft to-do. Senere kan du importere alt sømløst til Microsofts nye løsning, som nok for mange vil være litt tett på annet Microsoft har. Det er likevel ingenting direkte feil med den, men subjektivt synes artikkelforfatteren at designet på Wunderlist er mer appellerende.

Du finner Microsoft to-do her. Foreløpig er den tilgjengelig for Apple, Windows og Android.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.