Fokus Bank snur opp ned på etablert bankpraksis. Gir bankens beste rente til alle kunder. Samtidig slakter Fokus hovedkonkurrentene DnB NOR og Nordea. Du er vinneren ifølge Forbrukerrådet.

Ukultur i nesten alle banker
Etter en undersøkelse av egne kunder oppdaget landets tredje største bank at at nesten to av tre boliglånskunder mener bankenes prislister er kompliserte og uoversiktlige.

- Svarene vi fikk viser med all tydelighet hva kundene synes om prispolitikken i bankbransjen. Fokus Bank bryter nå med denne ukulturen, sier direktør i privatmarkedet Monica Haftorn Iversen i Fokus Bank til NA24.

Ukulturen, som Fokus Bank har vært med å praktisere, har ifølge Haftorn Iversen betydd at gamle kunder med små lån betaler for norske bankers jag etter nye kunder med store lån.

- Vi har også vært skyldige i dette, men nå endrer vi alt. Hos oss skal kundene være trygge på at de betaler kun for sitt eget lån. Ingen skal måtte subsidiere minoritetsgrupper med spesielle avtaler, sier Haftorn Iversen.

Kutter bindingskrav
I motsetning til andre storbanker stiller Fokus Bank ingen produktkrav til kunden for å få bankens beste rente.

- Alt vi krever av kunden er at hun betaler regningene sine hos oss og bruker oss når maten handles på butikken. Hos oss har vi løsninger som gjør at dette er gebyrfritt og alle trenger en dagligbank så vi synes ikke dette er et urimelig krav. Vi forsøker ikke å vikle kunden inn i ett nett av produkter de ikke trenger med dette, sier Haftorn Iversen med et dårlig skjult spark til Nordea og DnB NOR.

Applaus fra vaktbikkje
Fagdirektør for finans i Forbrukerrådet, Jorge Jensen, har sansen for Fokus Banks nye strategi om å tilby samme rente til alle.

- Det nye systemet vil komme til gode for kunder som har lavt lånebehov. Det er en kjensgjerning at mange kunder blir lovet sin banks beste rente, men må følge opp sin egen bank for å faktisk beholde den. Det burde de slippe, sier Jensen til NA24.

Han setter minst like stor pris på at Fokus kutter kundeprogrammet.

- På samme måte som Fokus Bank ønsker også Forbrukerrådet mer enkel og forståelig prising av bankprodukter. Kundeprogrammene er nok det som tåkelegger prisen på lån aller mest. Programmene hemmer konkurransen i markedet, fordi de låser inne kundene samtidig som kundene egentlig ikke vet hva de betaler, sier Jensen.

Jensen tror nytenkningen fra Fokus også vil tjene banken selv.

- Det nye systemet vil komme til gode for kunder som har lavt lånebehov. Lykkes Fokus Bank med å tiltrekke seg kunder med solid økonomi , tjener det bankens soliditet og gir potensial for salg av spareprodukter til de samme kundene, sier Jensen.

Avslappede konkurrenter
Hovedkonkurrenten DnB NOR tar seg ikke nær av påstanden om ukultur.

- Vi har ikke noen kommentarer til julevasken i Fokus. Norske bankkunder er både smarte og aktive forbrukere, og undersøker hvilke banker som passer best for dem. I tillegg er det gode sammenligningstjenester som finansportalen.no som gjør det enkelt for norske bankkunder å finne de beste tilbudene, sier informasjonsdirektør Thomas Mitdeide til NA24.

Kommunikasjonsdirektør Leif Osland i Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO) har samme synspunkt.

- Vi ser på dette som en del av konkurransen mellom de ulike bankene. De enkelte aktørene må selv ta standpunkt til prisingen av sine tjenester i markedet, sier Osland.

Den nye rentepraksisen fra Fokus betyr at alle kunder nå får 3,75 prosent nominell rente uansett om boliglånet er på 200.000 kroner eller to millioner kroner.

Ikke best
Tabellen under viser at tilbudet hevder seg på finansportalens oversikt onsdag 9. november, men det finnes mange banker med bedre rente enn Fokus: