Gå til sidens hovedinnhold

Denne koden må du ha

Skal du endre selvangivelsen, men har mistet pinkoden? Da har du dårlig tid.

Rundt halvparten av oss velger å vente helt til siste liten med å levere selvangivelsen. Problemet er at vi venter like lenge med å sjekke om vi vet hvor vi har lagt pinkoden som gjør at vi kan levere elektronisk.

Det kan straffe seg.

Tiden begynner nemlig å renne ut for alvor for dem som må bestille nye pinkoder.

- Den siste tiden har det vært mer enn 8000 bestillinger hver eneste dag. Og bestiller de for sent kommer vi ikke til å rekke å sende ut koder til alle som vil ha før innleveringsfristen, sier avdelingsdirektør Inger-Berit Andersen i Skatt Øst til Nettavisen.

Nå ber etaten tynt om at alle som planlegger å gjøre endringer i sin elektroniske selvangivelse om å forsikre seg om at de virkelig har pinkoden sin. Hvis svaret er nei må de bestille nye koder så fort som mulig.

Fristen for å levere selvangivelsen står nemlig fast. 30. april skal den leveres.

Spar penger med Nettavisen:
Minstrøm: Bytt strømleverandør og spar tusener
Minrente:
Bytt bank og få bedre lånevilkår
Meglerguiden: Finn billigst og best boligmekler
Mittoppdrag: Få tilbud fra håndverkere

Stilltiende samtykke
Leverer du ikke innen denne fristen anser Skatteetaten at du stilltiende har samtykket i den ferdig utfylte selvangivelsen.

Hva mer er, når du stilltiende har samtykket står du også ansvarlig for de eventuelle feil som står i ligningen.

- Og da er det slik at ting som ikke er rettet, men som skulle vært det, kan utløse både tilleggsskatt og forsinkelsesavgift, sier Andersen.

Bestill pinkoden på sms
For å gjøre bestillingen enklest mulig har Skatteetaten gjort det mulig å bestille på sms. Ved å sende PINKODER (mellomrom) fødselsnummer (11 siffer) til 2080 blir du registrert i etaten. De vil da sende nye koder til den adressen du er registrert på i Folkeregisteret.

Ifølge Andersen ekspederes forespørsler fortløpende, men man må likevel regne en postgang på noen dager før kodene er i hus.

Kommentarer til denne saken