*Nettavisen* Økonomi.

Derfor får hun Ap-lønn på 70.000

Foto: (Arbeiderpartiet)

- Vi har råd til dette, sier Stavanger Ap om at ordførerkandidaten tjener 70.000 kroner i måneden.

08.03.11 21:32

For mens ordførerkandidatene i de øvrige store partiene er heltidspolitikere alle sammen, og med lønninger på minst nivået Bjelland nå har fått i Ap, har hun siden hun ble valgt på nominasjonsmøtet før jul, jobbet med politikk på fritiden, og på dagtid jobbet som advokat hos GDF-Suez, skriver Rogalandsavis.

- Jeg merker konsekvensene av å gå i døgndrift. Å jobbe 16 timer i døgnet er skadelig både for partiet, meg og min familie. Det har jeg allerede kjent på kroppen, sier Bjelland til Rogalands Avis.

På vinterferie
For Bjelland har vært særdeles aktiv som ordførerkandidat de siste månedene. En rekke medieutspill, enda flere møter internt og eksternt og mye planleggingsjobbing tar tid.

Denne uken er Aps ordførerkandidat på vinterferie i Østerrike, og får dermed kjærkommen avkobling fra et tøft kjør.

- Jeg regner med at det kommer reaksjoner på lønnsnivået. Og det er greit. Lønnen til politikerne i Stavanger er høyere enn vanlig industrilønn. Samtidig er det viktig for meg å understreke at jeg går ned i lønn når jeg tar permisjon fra jobben min i GDF Suez, og også som heltidspolitiker må jeg ha noe å leve av, sier Ap-toppen.

- Var det du eller partiet som ønsket fulltidsstilling?

- Det var det ganske klar enighet om. Det ville blitt umulig å gjøre en skikkelig valgkamp på fritiden, sier Bjelland.

- Du har en avtale fram til valget. Har du forpliktet deg til å bli heltidspolitikere også i etterkant av valget?

- Valgresultatet vil avgjøre det. Om Arbeiderpartiet får heltidsansatt gruppeleder, er sannsynligheten veldig stor for at det blir meg, sier Bjelland bekreftende.

Styreleder i Stavanger Ap, Ståle Johan Knutsen, bekrefter at partiet ønsket Bjelland i heltidsstilling som ordførerkandidat.

- Det er et formidabelt arbeid som venter henne. Ikke bare valgkampen, men i tillegg skal hun overlappe Odd Kristian Reme som gruppeleder, og må derfor sette seg inn i mye sakshistorikk, sier Knutsen.

Stavanger Ap har allerede Odd Kristian Reme ansatt som kommunalråd på heltid, Nina Galta er i 60 prosentsstilling, mens det også er ansatt partisekretær i lokalgruppen.

- Vi er ikke ukjente med ansettelser i Stavanger Ap, og det er viktig for meg å presisere at lønnsmidlene til Bjelland blir tatt fra partiets valgkampskonto. Vi ansetter altså ordførerkandidat framfor å bruke penger på eksterne rådgivere. Vi har råd til dette, sier Knutsen, som likevel innrømmer at han er en av flere Ap-politikere som liker dårlig lønnsutviklingen til Stavanger-politikerne.

Nytt rekrutteringsområde
- Samtidig er lønnsnivået i byen høyt. Da koster kompetanse. Tidligere har Ap hentet toppkandidater fra andre miljøer enn fra oljebransjen, der Cecilie kommer fra. Likevel er det nok rom for en debatt om lønnsnivået, sier Knutsen.

Han innrømmer at han fikk en rekke reaksjoner, flere av disse negative, etter at Finansavisen i går skrev om lønnen til Bjelland.

- Men også flere positive reaksjoner.

Les flere saker i Rogalandsavis

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.