Stordalen har etablert seg midt i Oslo sentrum, og med både The Hub og Amerikalinjen sørger han for at tilreisende får det han mener er en god hotellopplevelse.

- Gjestene som bor her tror jeg fascineres av det som skjer her. Nå kommer trikken forbi, mennesker som går utenfor. Det er jo det de vil ha. Se liv. Du vil se liv. Alle som spiser frokost her setter seg rett ved vinduet, for det skjer masse. Det er som en film på utsiden, forklarer han til Estate Nyheter.

Se videoen øverst i saken for å se en smakebit av Stordalens hotell Amerikalinjen!

En plass for å henge

Hotellkongen mener det er fascinerende at Jernbanetorget bare for noen år siden bare vare et sted du på mange måter passerte, og det var ikke noe destinasjon, forklarer han til Estate Nyheter.

Stordalen ønsker å tilby gjestene et rimelig hotell midt i Oslo, fordi millennium-generasjonen ønsker å bo rimelig samtidig som det er sentralt. Han viser til New York hvor Mile High Line var en jernbanestrekning som alle lurte på hva de skulle bruke den til, og så endte det med en park som ble en stor turistattraksjon.

Han ønsker å bidra til at Jernbanetorget blir et pulserende sted hvor du drar til for å sitte og henge, og mener i alle fall at hans hoteller midt i byen har vært en suksess så langt.

Hør Stordalen fortelle om hans drøm om Amerika i videoen nedenfor:

To nye i vår

7. mars var det offisiell åpning av Stordalens nye hotell The Hub, og 18. mars var det offisiell åpning av Amerikalinjen.

Plasseringen av Amerikalinjen er tvers overfor Oslo S, et område hvor Stordalen har flere hoteller, som det nye storslagne The Hub. Det tradisjonsrike bygget på Jernbanetorget stod klart i 1919 og fungerte som hovedkontor for Amerikalinjen i 60 år.

- Bygget gikk inn i en dvale på begynnelsen av 80-tallet da Amerikalinjen gikk ut. Det er nå vekket til live igjen. For oss har det vært viktig å finne en balanse mellom det gamle og det nye, sa hotelldirektør Wilhelm Hartwig til Nettavisen på åpningen.

Han sa videre at de ønsker fokus på at menneskene som jobber her skal være levende historiefortellere.

- Mennesker i bevegelse vil være selve grunntemaet i hotellet, men du vil ikke se meg gå rundt i kapteinsuniform, sa hotelldirektøren.

Storslagen fest

Da The Hub ble åpnet, var det duket for en storslagen fest. Det koster å arrangere fest for Norges elite, og ikke minst koster det å bygge et fasjonabelt hotell midt i Oslo sentrum.

– Det ble så jævla dyrt! Men jeg må si én ting: Det er ufattelig hva man får for 3,5 milliard i Norge i 2019, sa Petter Stordalen til Nettavisen og smilte bredt.

Men hva selve festen kostet, ønsket han ikke å røpe.

– Du må ikke tenke på penger. Du må tenke på hva det gir for de 2000 menneskene som er her. Men ja, det blir fort noen kroner. Men i forhold til hvor mye det koster å bygge dette hotellet, så betyr det ingenting, sa han.

Se hva Stordalen sa til Nettavisen da han åpnet The Hub i vår: