Det er mye å spare på riktig taxi

Foto: ROAR GRØNSTAD (Romerikes Blad)

Elleve taxiselskaper tilbyr fastpris på turer fra Gardermoen.

09.05.10 16:21

GARDERMOEN (RB.no ): Johan L’orange fikk ikke fastpris på taxituren fra Gardermoen til Skjetten. Men da han klaget, innrømmet taxiledelsen at prisen var urimelig.

Historien hans er et eksempel hvor vanskelig det er å orientere seg i jungelen av taxiselskaper på Gardermoen.

Du kan lese mer om hvordan Johan L’orange fikk prutet ned prisen her!

En jungel av tilbud
Så mange som elleve selskaper tilbyr fastpris på turer fra hovedflyplassen. Men både prisene og praksisen varierer enormt.

Mens enkelte selskaper tilbyr fastpris kun til noen få utvalgte steder, har andre selskaper fastpriser til nesten samtlige områder i distriktet. I tillegg er det enkelte selskaper som kun tilbyr fastpris dersom du ber om det.

RB.no har laget en oversikt over hva det koster å ta drosje med de ulike taxiselskapene fra Gardermoen til ulike steder på Romerike.

Se tabellen i større format i bunn av artikkelen!

Del dine drosjeerfaringer med andre lesere nederst i saken!

Må be om fastpris
- Målet vårt er å være billigst i vårt område. Det er ikke like interessant å konkurrere på priser til Oslo, sier daglig leder Bjørn Hovland i Nedre Romerike taxi til RB.no.

Ifølge oversikten Romerikes Blad har laget er det nettopp Nedre Romerike taxi som kommer best ut. Selskapet har fastpris til stort sett alle steder på Nedre Romerike - og er stort sett billigst.

Mens Hovland og kollegene tar 470 kroner for å kjøre fra hovedflyplassen til Lillestrøm, krever sjåfører i Øvre Romerike taxi minimum 200 kroner mer.

- Vi er ikke interessert i å konkurrere om turer til Lillestrøm. Vi fokuserer på vårt eget område, sier daglig leder Dag Bakke i Øvre Romerike taxi.

- Må be om fastpris
Ifølge Bjørn Hovland tilbyr Nedre Romerike taxi alltid fastpris til og fra Gardermoen. Det gjør ikke kollegene i Øvre Romerike taxi.

- Hovedregelen hos oss er at vi kjører på taksameter. Men dersom man bestiller og ber om fastpris, får man det, forteller Bakke.

Hovland mener det er mye å spare på å velge fastpris.

- Vår fastpris til Lillestrøm er 470 kroner. Det ville nok kostet 200-300 kroner mer å kjøre til Lillestrøm på taksameter, forteller han.

Spør i taxiskranken
Det finnes ingen plakater eller oversikt over taxipriser på Gardermoen.

Dersom man er usikker på hvilket taxiselskap det lønner seg å benytte på vei hjem, kan man imidlertid ta kontakt med taxiskranken på flyplassen. Men også her må man be om den billigste taxien for å få den.

- Hvis man ikke spør om et spesielt selskap, så får man den første taxien i køen. Jeg vil derfor anbefale folk å spørre, for det absolutt penger å spare, sier daglig leder Kenneth Simonsen i Taxi Depot As.

- Vil ha lange turer
De fleste taxiselskapene som tilbyr fastpriser fra Gardermoen, har base i Oslo. Kun et fåtall av dem tilbyr fastpriser til andre steder enn Oslo.

- Vi som holder til i Oslo ønsker å få lange turer, helst til Oslo. Dersom vi for eksempel får en tur fra Gardermoen til Kløfta, så må vi enten kjøre tom bil inn til Oslo eller tilbake til Gardermoen, sier daglig leder Petter Torgersen i Norgestaxi.

Ifølge Torgersen var Norgestaxi det første selskapet som begynte med fastpriser fra Gardermoen. Norgestaxi er blant hovedstadsselskapene som tilbyr fastpriser til både Lillestrøm og Lørenskog i tillegg til Oslo.

Denne saken er levert av RB.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.