*Nettavisen* Økonomi.

Det koster å vokse for Catch

Driftskostnadene til Catch vokser raskere enn inntektene til selskapet. Dette, sammen med større avskrivninger, ga selskapet et underskudd i fjerde kvartal.

Catch Communications presenterte tirsdag morgen resultatet for fjerde kvartal. Tallene viser at selskapets variable kostnader og andre driftskostnader øker raskere enn driftsinntektene.

Driftsinntektene fra det siste kvartalet økte med 7,8 millioner kroner. Samtidig økte variable kostnader og andre driftskostnader med 30 millioner kroner. Dermed sank driftsresultatet før skatt, avskrivninger og renter fra 23,8 millioner for fjerde kvartal 2003 til 19,1 millioner for samme periode i fjor.

Restruktureringskostnader sendte resultatet ned med ytterlig 17,5 millioner kroner, og EBITDA endte dermed på 1,6 millioner kroner. Kostnaden kommer ifølge selskapet som et resultat av kostnader knyttet til restruktureringen av BlueCom og ID Comnet.

Linjeveksten til Catch ble i fjerde kvartal op 5.566 linjer. Dermed har selskapet 44.750 linjer ved utløpet av året.

Telenor fikk i samme periode en økning på 56.000 nye kunder, og konkurrenten NextGenTel fikk 9.000 nye linjer.

Nettoresultatet til Catch endte på minus 12,5 millioner kroner i fjerde kvartal, mot 8 millioner i pluss samme periode året før.

Den samlede årsomsetningen ble løftet til 587 millioner kroner, mot 264 millioner året før.

På årsbasis kan selskapet registrere en femdobling av antall linjer, fra 8.648 i 2003 til 44.750 operative linjer ved utløpet av 2004.

- Catch har vært gjennom et svært begivenhetsrikt år med en børsnotering og to betydelige oppkjøp - kjøpet av BlueCom i juni og kjøpet av ID Comnet i oktober. Tallene for fjerde kvartal er som tidligere annonsert preget av nødvendig restrukturering i kjølvannet av oppkjøpene, sier administrerende direktør Kjell Ivar Hansen i en kommentar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.