Gå til sidens hovedinnhold

Dette bytter vi

Harry Potter og Da Vinci-koden er gavene som flest vil bytte. Årets nykommer til kjøkkent, popkornmaskinen, er det derimot få som kvitter seg med.

Byttingen av årets julegaver er godt i gang. Hos Elkjøp er det desidert mest film som blir byttet i år. Øverst på listen ligger salgssuksessene «Harry Potter og fangen fra Azkaban» og «Ringenes Herre». I tillegg er det mange som vil bytte filmen Garfield.

Ved siden av film er det mange som vil bytte en annen julehit, nemlig mp3-spillere.

- Det er mange som kommer inn med de rimeligste spillerne og betaler et mellomlegg for å bytte til en større, sier Christian Brekke hos Elkjøp til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Brekke kommer det også mange som har fått videospill til feil spillkonsoll.

- Det har nok gått litt i surr for noen onkler og tanter hvilken spillkonsoll barna egentlig har, forteller Brekke.

Blant videospillene som byttes er det mange av ekesmplarer av «Fifa 2005», karaokespillet «SingStar Party» og «Need for speed underground 2».

En av salgssuksessene som ikke blir byttet er popkornmaskiner.

Nok Da Vinci-koder
Også hos Ark på Egertorget i Oslo kommer kunder for å bytte julegaver. Her er det Da Vinci-koden og Anne Holts «Det som aldri skjer» som troner på bytte-toppen. Tegneserieboken til Pondus og boken «Hellig blod hellig gral» er det også flere som vil bytte.

Alle bøkene på bytte-toppen er også representert på salgstoppen til Ark bokhandel. Den eneste boken som sniker seg unna bytte-toppen er «Gjennom ilden». Boken som beskriver livet til Lasse Gustavson ligger på andreplass på salgstoppen, men har ikke blitt byttet i like stor grad som de andre bøkene.

Bytter til DVD
Bestselgeren hos Free Record Shop, Bjørn Eidsvågs «En vakker dag» Shop er også den som blir byttet mest. Ellers er det mange som vil bytte fra musikk til DVD, kan ledelsen i Free Record Shop fortelle til TV 2 Nettavisen.

Bestselgere som så langt ikke har blitt byttet i stor grad er Eminem og U2.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet

Kommentarer til denne saken