Gå til sidens hovedinnhold

Dette er årets dyreste

Denne funkisperlen på Snarøya gikk for 40,5 millioner kroner.

Det stilrene funkishuset i betong ligger i vannkanten ytterst på Snarøya, med utsikt over Oslofjorden mot Nesodden.

Prisen på 40,5 millioner kroner gjør den til årets dyreste i Norge. Kjøper er finansmannen Ola Sætre i det Stavanger-baserte investeringsselskapet HitecVision , skriver Finansavisen.

SJEKK UT BOLIGMARKEDET PÅBoliga.no

Meglerguiden:Finn billigst og best boligmegler

Ved siden av Bygdøy og Nesøya i Asker, er Snarøya i Bærum det området som har de høyeste boligprisene i landet.

I 2005 kjøpte parkeringsgründer Snorre Bentsen Strømstangveien 50 på nordspissen av Snarøya for hele 80 millioner kroner. En annen dyr eiendom i nærheten tilhører eventyreren og eiendomsinvestoren Ivar Tollefsen. Han kjøpte to tomter - Grøndalen 2 og 4 - i 2004 og 2007, for til sammen 46 millioner kroner.

På tomtene står det i dag bare noen mindre gamle hus. I likhet med mange andre nyrike, har Tollefsen prosjektert nytt og moderne. Han tapte imidlertid første runde mot Plan- og bygningsetaten, som ikke ville godkjenne byggeplanene . Bygging innenfor 100-metersbeltet er ingen smal sak.

Det er for tiden 4 eksklusive eiendommer til salgs på Snarøya. Den dyreste har også adresse Haldenveien. Det dreier seg om en gedigen villa på 1400 kvadratmeter tilhørende finansmannen Per -Espen Skippervold. Haldenveien 2 - også kalt Halden Hovedgård - ligger tilbaktrukket på en høyde med god utsikt, men uten egen strandlinje.

LES OGSÅ: Godbitene ingen vil ha

Eiendommen er til salgs for 53 millioner kroner. Det er imidlertid stor forskjell i disse finanskrisetider på prisforlangende, og den prisen som faktisk oppnås ved et salg. Eiendommen til Skippervold har forsøkt solgt siden i fjor sommer. Da ble den lagt ut for 70 millioner kroner. Siden ble prisen senket til 60 millioner, og nå er den altså 53 millioner.

Den dyreste eiendommen som har vært forsøkt solgt på Snarøya de siste par årene, er Schibsted-arving Alexandra Huitfeldts prakteiendom i Strømstangveien 9. Den ble markedsført til 120 millioner kroner, men er så langt ikke solgt.

FÅ BEDRE RÅD MED NETTAVISENS TJENESTER:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank gratis og spar 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere).

Selger av årets dyreste på Snarøya er den tidligere bensinstasjonseieren Bjørn Runar Holt. Han kjøpte eiendommen for 14 millioner kroner i 1996.

Funkishuset ble bygget på begynnelsen av 1930-tallet. Det ble ifølge Finanavisen gitt som morgengave til Signe Larsen da hun giftet seg. Eiendommen tilhørte lenge Larsen-familien, også kjent som «Konjakk-Larsen».

At området er eksklusivt gir følgende kuriøse eiendomstransaksjon en bekreftelse på: I mai 2008 ble et badehus ved siden av badehuset i Haldenveien 51 solgt for 2,5 millioner kroner.

FØLG NETTAVISENS NETT-TREFF PÅ TORSDAG KL. 14.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken